Ето го новия Golf!

2101
2019

На акаунт в Instagram се появиха първите снимки на новия Golf осмо поколение без маскировка. На кадрите се вижда, че хората от Волфсбург са запазили основната форма на модела. Предницата напомня на T-Roc, a „вливащите“ се в радиаторната решетка фарове са станали по-тесни. В задната част също има препратки към дизайна на кросоувъра. Стоповете изглеждат като „микс“ от актуалния Golf и компактния SUV.

Първите екземпляри на осмото поколение Golf ще слязат от конвейера догодина. В следващата генерация на хита компанията от Волфсбург ще инвестира 1,8 млрд. евро за развойна дейност. 80 процента от доставчиците, които ще правят компоненти за Golf 8, създават части и за актуалното поколение. VW разкрива още, че производството на компактния модел ще остане в завода във Волфсбург.

По време на международния Vienna Motor Symposium Volkswagen разпространи някои технически детайли за следващото поколение на Golf, което трябва да се появи догодина. От Волфсбург потвърдиха „електрификацията“ на гамата. Целта на концерна е чрез „хибридизацията“ да осигури на клиентите си алтернатива на чисто електрическото задвижване.

 При Golf номер 8 германците придвижват да лансират 48-волтова система тип mild hybrid с интегриран стартер-генератор, свързан с литиево-йонна батерия. Технологията позволява т.нар. „coasting” функция (движение с деактивиран ДВГ), като в същото време осигурява допълнителна тяга при ускорение. По този начин компактният бестселър ще бъде по-икономичен с до 0,3 л/100 км, а хибридната система е максимално компактна и лека. Единствено за нея мрежата ще бъде 48-волтова – всички останали устройства в автомобила ще бъдат на 12 волта. Все още от Volkswagen не разкриват дали хибридът ще използва дизелов или бензинов двигател с вътрешно горене.

Още по темата