Ето го малкия SUV на Seat

В лицето на Arona още през тази година Seat ще представи SUV, позициониран под Ateca. В Интернет „изтекоха“ първите снимки на модела!

0505
2017

В Мрежата се появиха снимки на новия Seat Arona – дълго време преди испанците официално да представят своя нов SUV на базата на Ibiza (премиерата е предвидена за IAA 2017 през септември). На изображенията се виждат преден полупрофил на колата, както и задницата от високо. С новия модел Seat атакува Renault Captur, Peugeot 2008, Opel Mokka, Nissan Juke, но и бъдещия VW T-Cross (върху платформата на Polo), с който ще дели една и съща поточна линия в Испания.

Очаква се в Германия цените на Arona да започват от около 16 000 евро. За да се отличава „апенинецът“ от Т-Cross, испанците залагат на емоционални компоненти като двуцветна каросерия, атрактивно вътрешно оборудване и излъчващи динамика екстериорни компоненти. Seat обаче иска да печели и от услуги. „Става въпрос за софтуер и свързаност, за ново съдържание и за нови партньори като SAP, Samsung или Here”, казва шефът на Seat Лука де Мео. „Прекрасен пример е паркинг мениджмънтът. Тогава колата автоматично намира свободно място, паркира в него и сигинализира чрез мобилно приложение за изтичането на времето за паркиране.“

И тъй като Arona и Ibiza използват една и съща платформа, те ще си поделят и двигателите – 1-литров бензинов (65-115 к.с.) и 1,4-литров дизелов (75-115 к.с.). Над тях е позициониран новият 1.5 TSI от Golf със 150 к.с. Но стига толкова с конвенционалните двигатели с вътрешно горене. Хибрид? Ще има, с капацитет на батерията 8,8 кВтч и зареждане от контакта. А чист електромобил? Чак след три години. Той ще генерира 70 кВт и 230 Нм, а батерията ще бъде с капацитет 21,5 кВтч. При топверсията Arona Cupra ще има класически мотор с вътрешно горене, тя ще разполага с 200 к.с. и ще бъде предлагана само с 6-степенна DSG.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин