ЕС иска 30% по-ниски СО2-емисии


22
ное.
2017

Европейската комисия постигна споразумение за налагането на нови гранични стойности за разхода при новите автомобили. До 2025 автомобилните производители трябва да намалят усреднената горивна консумация в своите моделни гами с 15 процента, а до 2030 – с цели 30. Изходна база е актуалната цел от 95 г въглероден диоксид на км през 2021. Не е предвидена квота за електромобили по примера на Китай и Калифорния. Вместо това ще има стимули за производители, които реализират определен дял коли на ток.

Въпреки очевидните компромиси към индустрията лобистката организация VDA вижда „екстремни предизвикателства“ за своите членове. Ако те не изпълнят целите, ги грозят сериозни глоби. В последно време спадът на разхода на флотилиите в Германия намалява с по-бавен темп. В Германия (по данни за месеците януари-октомври) дори се наблюдава леко увеличение на CO2-стойностите при новите автомобили.

Още по темата

Card image cap
Анатомия на горивната помпа

23
юни
2017

Видео от Youtube показва дисекция на ключовия компонент – и разкрива защо не бива да караме с малко гориво

Card image cap
Цялата информация за Alfa Romeo Stelvio

21
ное.
2016

Екстериор, интериор, двигатели, както и цени и въвеждане на пазара: AUTO BILD ще ви даде цялата информация за SUV-а на Alfa Stelvio!

Card image cap

В последния брой:

Архив >