Естебан Окон се присъединява към отбора на Renault във Formula 1


30
авг.
2019

Отборът на Renault във Formula 1 с удоволствие потвърждава, че Естебан Окон ще обедини усилия с Даниел Рикардо от 2020 г. Френско-австралийското дуо ще има за задача да продължи постигнатия напредък през петия сезон на отбора във Formula 1.

22-годишният Естебан от Нормандия, Франция, ще се присъедини към отбора на Renault на многогодишен договор. Историята на французина с Renault започва през 2016 г., когато той е трети пилот на отбора.

Естебан прави своя състезателен дебют във Formula 1 в средата на 2016 г. с отбора на Manor Racing, преди да премине в Sahara Force India F1 Team през 2017 г. В първия си пълен сезон във Formula 1 той постига 87 точки и впечатляващата осма позиция в шампионата при пилотите. През 2018 г. Естебан реализира още 49 точки, преди да се присъедини към отбора на Mercedes AMG Petronas като трети пилот за сезон 2019.

Историята на Естебан в младшия шампионат е също толкова забележителна. Французинът печели титлата във Formula 3 през 2014 г., в GP3 сериите – през следващата година, както и постига множество победи във Formula Renault.

Още по темата

Бюлетин

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >