Естебан Окон и Адриен Давид на виртуалната писта в първото Renault Esports събитие


7
апр.
2020

Renault Sport Racing се обединява със своя Esports партньор Team Vitality, за да запази състезателната страст жива с повишена активност в онлайн дигиталния свят. Събитието ще бъде излъчено по Twitch канала на Vitality (twitch.tv/team/vitality) във вторник от 21 часа и ще включва две състезания в платформата Gran Turismo Sport, където всички състезатели се състезават от собствените си домове чрез симулатори.

За онлайн събитието Renault представя забележителната си гама спортни автомобили, включваща Renault R.S.01 GT и Megane R.S. TROPHY-R. Начело на участниците са F1 пилотът Естебан Окон и бъдещата звезда Адриен Давид, който се присъедини към програмата за млади пилоти на Renault през януари благодарение на успеха си във Формула 4 миналата година. Естебан и Адриен не са новаци в онлайн състезанията и дуото редовно се съревновава помежду си в платформата Gran Turismo.

Сред конкурентите им ще бъдат посланиците на Vitality – Brawks (Кевин Жорж) и Robi (Максим Дамбрин), пилотът на Esports отбора Никола Лонге и специалистът по Renault Sport автомобили Лоран Хургон, който държи актуалните рекорди на пистите Нюрбургринг, Спа-Франкоршам и Сузука с Megane R.S. TROPHY-R.

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин