Есенен авто-ретро салон София 2021: aмбициозно начало (ГАЛЕРИЯ)


18
сеп.
2021

Първото издание на Есенния авто-ретро салон в София премина при перфектна организация и професионална подготовка, в която бяха взети под внимание и най-дребните детайли, като напълно очаквано предизвика огромен интерес, както от страна на участниците, така и в лицето на многобройната публика. Тази първа мащабна инициатива на Софийския авто-ретро клуб (САРК), основан в края на 2019 г. декларира амбициозни намерения за бъдещо развитие и надграждане, с което общността на столичните ретро-любители да се утвърди като авторитетна и неизменна част от елита на ретро движението в България.

Изборът на дата за провеждане на събитието също не е случаен. Това е официалният празник на град София 17 септември, който всяка година е в различен ден от седмицата и затова, когато не съвпада с тази дата, основната проява на САРК ще се провежда в първата събота след нея. Ето защо и тазгодишното дебютно издание на Есенния авто-ретро салон беше на 18 септември, като за най-подходящо място за провеждането му беше избран пл. „Княз Александър I“ в района между Царския дворец и парка на мястото на бившия мавзолей.

Булгаралпинът на Илия Чубриков, реставриран от специализираната столична фирма Classic Cars BG

Въпреки непредсказуемото време и проливния дъжд, който на няколко пъти прекъсна програмата, на площада пристигнаха близо 250 исторически превозни средства включително автомобили, автобуси, мотоциклети и военни машини от Бургас, Варна, Видин, Петрич, Пловдив, Поморие, Сандански, София, Хасково и много други градове.

Продължете на следващата страница

Още по темата