Елинор си търси нов собственик

Автокъща в английския град Кейли разполага с нетрадиционен употребяван автомобил - Shelby Mustang GT500, участвал в култовия филм „Да изчезнеш за 60 секунди“

1603
2016
Акуратно до последния детайл: с това „магическо“ копче Никълъс Кейдж активира NOS-системата.

Акуратно до последния детайл: с това „магическо“ копче Никълъс Кейдж активира NOS-системата.

Тя изглежда някак странно между VW Golf и Skoda Superb Combi. Елинор, звездата от блокбъстъра „Да изчезнеш за 60 секунди“ (2000), в момента се продава от автокъща в английския град Кейли (северно от Манчестър) на цена около 100 000 паунда (над 250 000 лв.). Интересното е, че колата не била реплика, а оригинал, използван за снимките. В сцените, при които Никълъс Кейдж е зад волана по време на преследвания, взела участие точно тази кола. За каскадите по време на гонките в Лос Анджелис обаче са потрошени още коли с подобна визия. След приключване на снимките машината обикаля света, за да промотира лентата. По-късно Ford-ът попада последователно в London Motor Museum и в колекцията на футболиста Самюел Ето’о.

https://youtu.be/g4qMR5Csv-0

5,7-литровият агрегат разполага с много компоненти от двигателя Cobra Jet за състезания.

5,7-литровият агрегат разполага с много компоненти от двигателя Cobra Jet за състезания.

Скоростомер, разграфен до 257 км/ч

По отношение на техническите данни търговецът не казва много. Под капака на колата работи 5,7-литров V8, оборудван с горивна система и голям брой компоненти от предназначения за автомобилния спорт двигател 428 Cobra Jet. Скоростомерът на Елинор е разграфен до 160 мили в час (257 км/ч). Джантите, спирачките, седалките и инструментите по арматурното табло са оригинални от Shelby. Към подобренията спадат също ауспухова система Magnaflow от стомана, електронна бензинова помпа, електрически стъклоповдигачи, аларма, 5-точкови колани и черна кожа в интериора. Съществува възможност и за тест-драйв преди покупка. Видимите на снимките регистрационни табели обаче не са действителните (вероятно регистрацията на колата е във Великобритания).

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин