Електрически картинг шампионат стартира у нас

2402
2022

Кинетик Картс днес обяви старта на изцяло нов електрически картинг шампионат – Kinetik E-Series. Състезанието е едно от само няколко такива, организирани в света, и дава възможност на десет млади пилоти да карат изцяло
нови електрически картинги, проектирани и създадени от българската фирма Кинетик Картс. Шампионатът стартира през месец май с провеждането на официални тестове в два поредни дни, на картинг писта Красна Поляна в град София.

Кинетик Картс е дъщерна компания на българския производител на бутикови електромобили Kinetik Automotive, който предлага иновативни технологични решения в сферата на автомобилостроенето и разработката на прототипи. След като пуска на пазара работния прототип на първия си електрически картинг в края на 2020 г., екипът се фокусира върху прилагането на разработените от тях технологии в света на електрическите моторни спортове.

“Чрез организирането на този шампионат целим да допринесем за развитието на моторни спортове с нулеви вредни емисии, а също така и да дадем шанс на десет млади и талантливи пилоти да натрупат незаменим опит, заставайки зад волана на едни от най-добрите електрически картинги, създавани някога”, каза Теодосий Теодосиев, главен изпълнителен директор на Kinetik Automove. “Нашата цел е да осигурим трамплин за
младите състезатели, които тепърва започват своето развитие в света на електрическите моторни спортове и да им предоставим достъп до технологии, чрез които да натрупат опит и да достигнат до състезания от ранга на Формула Е. Към момента броят на електрическите шампионати, които позволяват на младите пилоти да натрупат опит на пистата, е крайно недостатъчен и ние сме твърдо решени да променим това.”

Първото състезание от Kinetik E-Series шампионата стартира в дните между 18-19.06.2022 в град Варна, след което за период от два месеца предстоят още четири състезания на различни писти в България. Последното състезание е предвидено за дати 03 – 04.09.2022 на картинг писта Красна Поляна в град София. Победителят в шампионата ще има възможност да спечели тест драйв на болид ERA Formula.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин