Електромобил през зимата? По-добре дизел!

1201
2022

Електромобилите се провалиха: германските пощи в Алпите отново разнасят с дизелови автомобили

В суровата зима пощенската служба трябва да може да разчита на превозните си средства. Явно не е така при германските пощи и техните електрически средства за транспортиране Streetscooter: в Берхтесгаден екологичните електромобили не могат да бъдат използвани.

През зимните месеци, автомобилите, с които пощите искат да намалят CO2-баланса на своята флотилия, не се справят с изискванията към тях.  При големи изкачвания, особено по заснежени пътища, тези електромобили не са оптимални. Те са прекалено леки и нестабилни върху сняг. Затова по определени маршрути отново се използват транспортни средства с двигател с вътрешно горене. Все пак електромобилите остават и ще бъдат използвани за по-леките маршрути.

Не за първи проличават конструктивни грешки при Streetscooter – екологичното превозно средство доста пъти бе викано в сервиза заради случаи на пожар. Освен това водачите на пощенските автомобили се оплакват, че пробегът е прекалено малък и че парното в кабината не е добро.

Deutsche Post DHL вече преустановиха производството на електромобили. Правата за производство на Streetscooter вече са продадени на люксембургския консорциум Odin Automotive, който ще продължи да ги произвежда. Дъщерните фирми на Streetscooter в Япония и Швейцария също сменят собствениците си.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин