Електромобилът от биопластмаса


2
апр.
2018

Noah е името на концептуалната разработка, създадена от Техническия университет Айндховен (Холандия). Най-важната особеност на проекта е, че прототипът подлежи напълно на рециклиране. Шасито и каросерията са изградени изцяло от биопластмаса, при която делът на полипропилен е заменен от нов материал, съставен от захарна тръстика и лен. Целта на проекта е да направи автомобилното производство максимално екологично и да направи колите пригодни за рециклиране.

Благодарение на ниското тегло от едва 350 кг Noah е много икономичен. С 15-киловатов електромотор колата достига максимална скорост 100 км/ч, а пробегът с едно зареждане е 200 км, което е напълно достатъчно за градско превозно средство. За да може електромобилът да бъде използван в платформи, е поставен интерфейс за връзка със смартфон – и благодарение на това вратите могат да се отключват и заключват дистанционно.

Университетът Айндховен планира да хомологира колата още през тази година. Noah ще бъде представена на роудшоу още тази година.

Още по темата

Card image cap
„Sharknose“ BMW M635 CSi постигна изключително висока цена

19
апр.
2017

Добрите "Sharknose" BMW купета навлизат в нови ценови категории. На търг във Великобритания едно M635 CSi бе продадено за повече от 100 000 британски лири!

Card image cap
Обявиха цените на новия Megane за България

8
февр.
2016

У нас компактният „французин“ ще се продава минимум за 29 990 лева

Card image cap
След тези клипове ще забравите за смартфона, докато шофирате

20
дек.
2017

Да вървиш и пишеш от смартфона. Става... Но защо и да не караш, докато чатиш? Нов клип, заснет в Южна Африка, демонстрира колко опасно е това

Card image cap

В последния брой:

Архив >