Електромобилът на VW ще участва на Пайкс Пийк


20
мар.
2018

Най-новият член на семейството на I.D. на Volkswagen е истинска „бегачка“: I.D. R Pikes Peak е електрически прототип на състезателна кола, с която Volkswagen ще участва на състезанието Pikes Peak International Hill Climb на 24-ти юни 2018 г. Спортният автомобил с двойно задвижване е посланик на планираното семейство от електромобили на VW.

Международното състезание Пайкс Пийк – наричано също и „Race to the clouds“ – се провежда от 1916 г. близо до Колорадо Спрингс в Роки Майнтийнс. Отсечката е с дължина 19,99 километра от старта на 2800 метра височина нагоре до върха на 4302 метра. За последно Volkswagen са участвали на Пайкс Пийк през 1987 г. с впечатляващия бимоторен Golf с невероятните 652 к.с. I. D. R Pikes Peak е уникално предизвикателство за хората от Волфсбург – така те искат да покажат възможностите на електромобилите в моторния спорт. Целият екип около пилота Ромен Дюма е мотивиран да се представи добре. В момента рекордът за електрически прототипи е 8:57,118 минути.

Още по темата

Card image cap
Niro – изключително модерен и електрически

8
ян.
2018

Kia ни дава с електрическата концепция на Niro EV Concept представа за бъдещето и техниката на марката

Card image cap
M4 CS: за нишата между Competition и безкомпромисното GTS

19
апр.
2017

Новото BMW M4 CS е специален модел на BMW M GmbH, който ще се произвежда в лимитиран тираж от 2017 до 2019 г.

Card image cap
Nissan пише историята на кросоувъра

13
юни
2016

За японската марка Qashqai е важен колкото Golf за VW и колкото Model T - за Ford

Card image cap
Fiat Fullback – италиански пикап с азиатски корени

22
юни
2016

Fiat пуска на пазара пикапа Fullback. Каква техника се крие под логото на Fiat и как се управлява автомобилът – първите ни впечатления

Card image cap

В последния брой:

Архив >