Електромобилът на VW ще участва на Пайкс Пийк


20
мар.
2018

Най-новият член на семейството на I.D. на Volkswagen е истинска „бегачка“: I.D. R Pikes Peak е електрически прототип на състезателна кола, с която Volkswagen ще участва на състезанието Pikes Peak International Hill Climb на 24-ти юни 2018 г. Спортният автомобил с двойно задвижване е посланик на планираното семейство от електромобили на VW.

Международното състезание Пайкс Пийк – наричано също и „Race to the clouds“ – се провежда от 1916 г. близо до Колорадо Спрингс в Роки Майнтийнс. Отсечката е с дължина 19,99 километра от старта на 2800 метра височина нагоре до върха на 4302 метра. За последно Volkswagen са участвали на Пайкс Пийк през 1987 г. с впечатляващия бимоторен Golf с невероятните 652 к.с. I. D. R Pikes Peak е уникално предизвикателство за хората от Волфсбург – така те искат да покажат възможностите на електромобилите в моторния спорт. Целият екип около пилота Ромен Дюма е мотивиран да се представи добре. В момента рекордът за електрически прототипи е 8:57,118 минути.

Още по темата

Card image cap
Новата Astra на метан изминава 100 км за 5 лева

30
авг.
2017

По заводски данни в извънградски цикъл моделът се задоволява само с 3,4 кг метан на 100 км

Card image cap
Електрическият влекач от Лос Анджелис

18
дек.
2017

Новият Thor Trucks ET-One идва от Лос Анджелис със задачата да се превърне в изгодна и екологична алтернатива на традиционните дизелови камиони. „Чистото“ електрическо задвижване в товарен автомобил е комбинирано с модерен дизайн, гарантиращ превъзходна аеродинамика. Машината ще става и за (сравнително) дълги разстояния.

Card image cap
Освежаване за Mazda3

1
авг.
2016

За моделна година 2017 Mazda3 ще бъде подложена на фейслифт. Компактният модел получава повече асистиращи системи. Ние ще ви разкрием най-важното за обновения „японец“

Card image cap

В последния брой:

Архив >