ЕЛЕКТРИЧЕСКО ПЪТЕШЕСТВИЕ: JAGUAR I-PACE ЗАВЪРШВА ФИНАЛНО ТЕСТВАНЕ В ЛОС АНЖЕЛИС ПРЕДИ ПРЕДСТАВЯНЕТО ПРЕЗ 2018 Г.


11
дек.
2017

Една година след като концептуалният модел I-PACE беше показан на Автомобилния салон в Лос Анжелис, Jaguar се завръща в града с производствен прототип за последни тестове на пробега и издръжливостта преди официалното му глобално представяне през 2018 г.

Ан Войеър от Пасадена попита Jaguar дали I-PACE ще има достатъчно пробег да осъществи любимото й пътешествие по Западния бряг на Калифорния. За да отговорят на въпроса й, инженерите на Jaguar я взеха на теста за пробег на дълги разстояния – само с едно зареждане.  Производственият прототип I-PACE измина 200 мили от булевард Сънсет, Лос Анжелис, до Мороу Бей, Сан Луис Обиспоу, само с едно зареждане на модерната си литиево-йонна батерия.

Иън Хобан, Директор на автомобилна серия Jaguar, каза: „След 1,5 милиона мили глобално тестване I-PACE е готов за производство и доказа, че изминава дълги разстояния с едно зареждане. Първият електрически автомобил на Jaguar ще може също да се зарежда бързо; нашата цел е зареждане от нула до 80 процента да може да се постигне за една кафе пауза.“

Пълните спецификации и цени за мощния електрически SUV на Jaguar ще бъдат обявени през март 2018 г., когато официално ще започнат първите поръчки.

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин