Електрически SUV, инспириран от Ford Mustang, ще се появи до 2020 година

0304
2019

В рамките на традиционното си представяне на нови модели и визии за бъдещето Go Further, концернът Ford демонстрира в Амстердам цяла армада от нови електрифицирани модели. Сред тях е новият Ford Kuga като Plug-In хибрид. Популярният SUV на Ford ще се предлага скоро също така като „мек“ и пълен хибрид на пазара.

Сред новите интересни предложения бяха новият Ford Explorer Plug-In хибрид и версията на Plug-In хибрид на новия Ford Tourneo Custom. На ексклузивната презентация в Амстердам компанията представи също така новите Ford Fiesta и Focus с технология на „мек“ хибрид, с която се постига по-високо ниво на ефективност при разхода на горива и допълнително удоволствие от шофирането.

Освен това на срещата в Нидерландия ръководството на Ford заяви, че още от 2021 г. ще се появи нов, изцяло базиран на задвижване с електрически батерии Ford Transit,  който сериозно ще се намеси на постоянно растящия пазар на подобен род автомобили, в следствие на увеличаващия се бизнес с онлайн поръчки и последващи доставки в големите градове, където ограниченията за движение на автомобили с двигатели с вътрешно торене стават все по осезаеми.

Огромен интерес на събитието Go Futher в Амстердам предизвика обявяването на нов, инспириран от Ford Mustang, задвижван от електрически батерии SUV с пробег от 600 км, който ще бъде въведен на пазара още през следваща година.

Повече подробности през следващите дни на www.autobild.bg и в майския брой на списание AUTO BILD България.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин