Електрически SUV за изложението в Париж

Daimler разработва поредица от напълно електрически модели. На автомобилното изложение в Париж през 2016 година Mercedes първо ще представи един електрически SUV. Старт на продажбите: 2019 година


14
юни
2016

До 2020 година Mercedes възнамерява да въведе на пазара 4 напълно електрически модела. Първият прототип ще бъде показан на автомобилното изложение в Париж 2006 (1 – 6 октомври).

Според информация от „autocar“ става дума за електрически SUV, който се разработва в момента. Стартът на продажбите е планиран за 2019 година. Тогава Audi Q6, Tesla Model X и бъдещият луксозен SUV на VW ще се сдобият с още един конкурент. По-късно Mercedes ще представи и други модели, сред тях и луксозна лимузина с размерите на Tesla Model S или LeEco LeSee, която привлече голямо внимание при презентацията си с автономните си функции.

Нова платформа и дизайнерски език

Досега Daimler са произвеждали два модела с електрическо задвижване: Mercedes B-клас electric drive и Smart fortwo electric drive. За новите модели Mercedes очевидно разработва нова платформа за електрически автомобили. Първите елементи вероятно ще видим при планираната версия с горивна клетка на GLC. Електромобилите ще се различават от бензиновите модели и с новия си, индивидуален дизайнерски език. Това е естествено – защото пропорциите ще бъдат променени заради акумулаторите и липсващия блок на двигателя.

Още по темата

Card image cap
Шест цилиндъра за Mercedes GLC

17
мар.
2016

Mercedes-AMG разширява палитрата си от модели. GLC 43 се задвижва от познатия от C 43 и E 43 шестцилиндров мотор. Резултатът е върховият модел на GLC.

Card image cap
Mercedes пуска G-класата с редукторни мостове и като кабриолет

6
февр.
2017

Кабриолет изглежда ще бъде следващото попълнение в гамата на G-клас 4x4²

Card image cap
Цече наследява Гон

8
дек.
2015

Европейските автомобилни производители ще имат нов президент на своята асоциация догодина – шефът на Daimler Дитер Цетше ще наследи ръководителя на Renault-Nissan Карлос Гон на отговорния пост

Card image cap

В последния брой:

Архив >