Електрически SUV за изложението в Париж

Daimler разработва поредица от напълно електрически модели. На автомобилното изложение в Париж през 2016 година Mercedes първо ще представи един електрически SUV. Старт на продажбите: 2019 година

1406
2016

До 2020 година Mercedes възнамерява да въведе на пазара 4 напълно електрически модела. Първият прототип ще бъде показан на автомобилното изложение в Париж 2006 (1 – 6 октомври).

Според информация от „autocar“ става дума за електрически SUV, който се разработва в момента. Стартът на продажбите е планиран за 2019 година. Тогава Audi Q6, Tesla Model X и бъдещият луксозен SUV на VW ще се сдобият с още един конкурент. По-късно Mercedes ще представи и други модели, сред тях и луксозна лимузина с размерите на Tesla Model S или LeEco LeSee, която привлече голямо внимание при презентацията си с автономните си функции.

Нова платформа и дизайнерски език

Досега Daimler са произвеждали два модела с електрическо задвижване: Mercedes B-клас electric drive и Smart fortwo electric drive. За новите модели Mercedes очевидно разработва нова платформа за електрически автомобили. Първите елементи вероятно ще видим при планираната версия с горивна клетка на GLC. Електромобилите ще се различават от бензиновите модели и с новия си, индивидуален дизайнерски език. Това е естествено – защото пропорциите ще бъдат променени заради акумулаторите и липсващия блок на двигателя.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин