Електрически Benz за голф игрището

Mercedes представя High-End Golf Kart. Освен много карбон, спойлер и дифузьор микрокарът със звезда на предния капак разполага и с някои хитроумни решения на борда

1307
2016

Голф-количка със звезда? Три години след раждането на тази идея е готов Mercedes-Benz Style Edition Garia Golf Car. От Щутгарт определят машината като High-End Golf Kart – спортен, модерен и функционален.

Прилики с първия Smart

Хитро решение: спойлерът служи за стойка на два сака за голф.

Хитро решение: спойлерът служи за стойка на два сака за голф.

Визуално Mercedes Garia Golf Car напомня на първия двуместен модел на дъщерната на Daimler компания Smart. С дължина 2,3 м, широчина 1,2 м и височина 1,7 м той обаче прави впечатление на по-малък. За да изглежда спортен въпреки това, дизайнерите на Mercedes са го преработили с карбонови елементи. Към тях спадат покривът, който леко се „подава“ отпред и отзад, както и дифузьорът. Други части на Garia Golf Car крият допълнителна функционалност: малкият спойлер например служи за стойка на две чанти за голф, под овална седалка се крие хладилник, а топките за голф се поставят в отделение под таблото. В центъра на интериора е разположен 10-инчов тъчпад. Той показва данни за пътуването, управлява светлините и служи за интерфейс на инфотейнмънт системата: навигацията и музикалното възпроизвеждане се контролират именно оттук. С Bluetooth-хендсфри и говорители в задните колонки на покрива теоритично смартфонът може да бъде използван като в колата – стига другите голфъри да не бъдат притеснявани.

Техническата база на малкия Benz идва от производителя на голф колички Garia. Тежащото 440 кг превозно средство е задвижвано от електромотор с мощност 3 кВт. При ускорение на разположение са 11 кВт, които се „включват“ и когато количката е напълно натоварена – т.е. с още 460 кг. Максималната скорост е ограничена на 30 км/ч, а литиево-йонната й батерия е достатъчна за изминаването на 80 км. Зареждането й отнема 6 часа. Благодарение на пълното оборудване с фарове и мигачи в САЩ машината дори е одобрена за движение по обществените пътища.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин