Електрически ученически автобус за САЩ


11
ное.
2017

Почти всеки го познава от телевизионните филми: класическият жълт американски училищен автобус с дълъг преден капак. Производителят му „Thomas Built Buses“ ще предлага от 2019 г. изцяло електрически автобус.

Фирмата Thomas Built Buses е основана през 1916 г., а от 40-те години произвежда училищни автобуси с тази типична форма. Дъщерната фирма на Daimler има в програмата си и версии без този характерен преден капак. С пазарен дял от 39 процента в момента фирмата е водещ производител в Северна Америка. В началото на 2019 г. ще се появи „Saf-T-Liner C2 Electric Bus“. Неговото съкратено име е „Jouley“. Новият автобус ще може да превозва до 81 ученика.

Електрическото задвижване е доста смислено за един училищен автобус: има достатъчно място за разполагане на батериите, освен това по време на събирането на децата има чести спирания и потегляния. В техническо отношение Thomas използва компоненти на Daimler: капацитетът на батерията е 160 киловатчаса и е достатъчна за изминаване на пробег от 160 километра. При необходимост на борда има допълнителни модули, които позволяват още по-голям пробег.

Още по темата

Card image cap
С Ford Focus до Буенос Айрес

15
февр.
2016

Поредната спирка с най-продавания автомобил в света. Водачът на Focus Бернхард Барайс открива страната на тангото

Card image cap
Най-страхотните олдтаймери от аукциона в Париж: Mercedes Benz 230 SL

22
февр.
2018

Във френската столица на 9-ти февруари бе проведен търг - Artcurial продаде редица класически автомобили по време на изложението Rétromobile 2018

Card image cap
Автомобилът на моя живот… Peugeot 205 GTI

22
апр.
2017

Страстта към бързото каране бе разпалена от един малък френски автомобил с голямо сърце

Card image cap
Горко ви, ако го пришпорите

22
сеп.
2016

Тунерът AC Schnitzer извлича 430 к.с. от BMW M2 и като мощност го издига до нивото на M4. Първите впечатления на AUTO BILD

Card image cap

В последния брой:

Архив >