Електрически ученически автобус за САЩ


11
ное.
2017

Почти всеки го познава от телевизионните филми: класическият жълт американски училищен автобус с дълъг преден капак. Производителят му „Thomas Built Buses“ ще предлага от 2019 г. изцяло електрически автобус.

Фирмата Thomas Built Buses е основана през 1916 г., а от 40-те години произвежда училищни автобуси с тази типична форма. Дъщерната фирма на Daimler има в програмата си и версии без този характерен преден капак. С пазарен дял от 39 процента в момента фирмата е водещ производител в Северна Америка. В началото на 2019 г. ще се появи „Saf-T-Liner C2 Electric Bus“. Неговото съкратено име е „Jouley“. Новият автобус ще може да превозва до 81 ученика.

Електрическото задвижване е доста смислено за един училищен автобус: има достатъчно място за разполагане на батериите, освен това по време на събирането на децата има чести спирания и потегляния. В техническо отношение Thomas използва компоненти на Daimler: капацитетът на батерията е 160 киловатчаса и е достатъчна за изминаване на пробег от 160 километра. При необходимост на борда има допълнителни модули, които позволяват още по-голям пробег.

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >