/ Електрически офроуд кемпер – или мобилен офис в снега

Електрически офроуд кемпер – или мобилен офис в снега

На базата на електрическия ван e-NV200 Nissan създаде офроуд кемпер. Той трябва да бъде симбиоза между „приключение и електрическа енергия“. Като оставим настрана маркетинговите лафове, става въпрос за електрически кемпер, с който човек може да спре директно в началото на ски пистата. А който във времето на коронавирус за Homeoffice се нуждае само от един лаптоп, би могъл да използва машината и като мобилно работно място сред природата. Поне оборудването й би било достатъчно за целта.

Както и базовата модификация на модела, и „зимният“ кемпер разполага с генериращ 80 кВт (109 к.с.) електромотор. Благодарение на батерията с капацитет 40 кВтч могат да бъдат изминати 275 км (по цикъла NEFZ) – т.е. при ниски температури трябва да очаквате около 200 км. А колко в действителност е подходящ за зимата електрическият кемпер, предстои да разберем тепърва. Кемперът с отварящ се покрив, разтегателни легла и малка кухня предлага място за двама души. По-широките калници, новите прагове на вратите и гумените стелки идват от гамата за аксесоари на Nissan и осигуряват Outdoor-визия.

220-волтова мрежа и соларни панели

„Зимната“ (Winter) част от името идва от офроуд гумите, по-високото окачване, допълнителните фарове отпред и изолираните прозорци, които трябва да поддържат интериора достатъчно топъл. В комбинация с 220-волтовата мрежа и соларните панели, можете без проблем да включите лаптопа си, независимо къде сте, и да работите. На теория, тъй като Winter Camper Concept вероятно ще остане само за уникат – поне така предполага името му.

Благодарение на соларните панели 220-волтовата мрежа трябва да се захранва с електричество дори без външна връзка.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин