Електрически модел за американската армия

0712
2022

Американският електрически старт-ъп Canoo ще доставя лекотоварни модели за американската армия. Разработен от германец

Калифорнийският старт-ъп Canoo ще оборудва американската армия с електрически модели. Така нареченото леко тактическо превозно средство е базирано на шаси на електромобил, разработено от бившия инженер на BMW Улрих Кранц.

Върху този скейборд с батерии с различна големина и по избор един или два електромотора, могат да бъдат поставяни различни каросерии – от ван или микробус до пикап. Американската армия е сред най-големите замърсители на околната среда и иска да си излъска имиджа.

При това леко тактическо превозно средство за американската армия се касае според Canoo за гъвкав по отношение на употребата си транспортен модел с двойно задвижване и 32-цолови колела за тежък офроуд. Значително удълженият ход на пружините също е част от военното специално оборудване, за да може разполагащото с 600 к.с. „кану“ да стигне и до най-непроходимите места извън пътя.

Освен това военното Canoo разполага с маскировъчна техника, която прави откриването му невъзможно. Специалните автомобили на старт-ъпа получава допълнително и карбоново-кевларени елементи, които го правят „по-здрав, но не и по-тежък“, съобщават от производителя.

Canoo е основано под името Evelozcity през 2018 от германските мениджъри Щефан Краузе, Карл-Томас Нойман и Улрих Кранц. Междувременно германското трио е напуснало фирмата. Въпреки поръчка за 4500 електрически автомобили за доставки от американския гигант Walmart, Canoo все още се счита за финансово нестабилен.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин