Електрически и практичен: Nissan Leaf втора употреба

1203
2024

На пазара за употребявани електромобили определено има раздвижване. Търговец на автомобили от Фюрстенвалде (Бранденбург, Германия) предлага употребяван Nissan Leaf за 66 000 лв.

Nissan представи през 2010 г. първото поколение на електрически задвижвания Leaf. През 2018 г. се появи нареченото ZE1 второ поколение. От него е и продаваният от търговец на автомобили от Фюрстенвалде (Бранденбург, Германия) употребяван Nissan Leaf за 66 000 лв.

Оттогава новото при Leaf е активиращият се чрез натискане на бутон e-Pedal. Подобно на BMW i3 и Leaf може да бъде управляван само с педала на газта: повдигнете ли крака си от него, Nissan спира с 0,2 G, без да бъде задействан спирачния педал.

Продаваният в Бранденбург употребяван Nissan Leaf е с първа регистрация от юни 2022 и оттогава е изминал 5901 километра. Колата е от първа ръка, има безупречна сервизна книжка и в нея не е пушено. Електромоторът е с мощност 90 кВт. (122 к.с.) и е захранван от 40-киловатчасова батерия. Тя позволява изминаването на до 285 километра (по WLTP). Разходът е 17,1 кВтч./100 км.

Апропо батерия – при електромобилите на Nissan тя не е включена в цената на автомобила и се взема отделно на лизинг. Иначе този употребяван Nissan Leaf има богато серийно оборудване. Притежава и някои екстри: алуминиеви джанти, система за гласови команди и амбиентно осветление.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин