Електрически автобус предизвика голям пожар – град Мюнхен ги изтегля от употреба


10
окт.
2021

Дюселдорф, Хановер, Щутгарт: това третият голям пожар в гараж за автобуси. И всеки път причината е в електромобили. Мюнхенското транспортно дружество реагира: до окончателното изясняване на причината за пожара в Щутгарт същите автобуси ще бъдат спрени от употреба.

Застрашава ли опасността от пожари при електромобилите преминаването към електрическа мобилност и ще предизвика ли връщане към традиционните автобуси?  След като неотдавна електрически автобус предизвика голям пожар в автобусен гараж в Щутгарт, сега властите си правят изводи.

Мюнхенското транспортно дружество (MVG) изтегля предвидливо електрическите автобуси от употреба. Мярката важи за електрическите автобуси на същия производител и ще продължи дотогава, докато причината за пожара бъде окончателно изяснена.

 Засега се знае, че пожарът в автобусния гараж в Щутгарт е предизвикан по време на зареждане на автобус с електрическо задвижване. Засега разследващите са стигнали до този извод след оценка на пожаро-известителната уредба. Причината за пожара може би се дължи на технически дефект. В момента разследването продължава.

В Щутгарт напълно унищожени са 25 автобуса

Големият пожар унищожи напълно на 30-ти септември 25 автобуса – сред тях два с електрическо задвижване. Щетите са за милиони. Тъй като пожарът е възникнал вечерта към 20 ч., когато доста от автобусите все още са се движели из града, е предотвратена още по-голяма щета.

Заради пожара в автобусния гараж в момента не се използват автобуси с електрическо задвижване.

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин