Електрическият Volkswagen ID.3 oтличник в тестовете за сигурност (ВИДЕО)

2210
2020

В тестовете за безопасност Euro NCAP Volkswagen ID.3 постигна най-високия възможен резултат – пет звезди. Изпитателите дадоха на първия модел, базиран на новата платформа MEB, добри оценки по всички критерии – за защита на възрастни пътници, деца и уязвими участници в движението, както и за асистиращите системи.

Оценката на защитата на пътниците за възрастни се основава преди всичко на тестове за челен удар, страничен удар и камшичен удар. На базата на тези краштестове и оценка на мерките за безопасност за бързо и безопасно изваждане от автомобила и спасяване е определена степен на защита от 87% за водача и пътниците в ID.3. За децата дори е отбелязана степен на защита от 89%.

Тази оценка се основава на три важни аспекта: В допълнение към защитата, осигурена от детските столчета при челен или страничен удар, бяха оценени и опциите за монтаж на детски столчета с различни размери и оборудването, което автомобилът предлага за безопасен транспорт на деца.

В допълнение към защитата на пътниците в автомобила Euro NCAP проверява и доколко системите за автоматично аварийно спиране (AEB) могат да защитят най-уязвимите участници в движението – пешеходци и велосипедисти – при опасност от сблъсък. Оценяващите също така отдават голямо значение на допълнителни асистиращи системи, влизащи в стандартното оборудване. Съществено предимство е, че  ID.3 има система за предупреждение при напускане на лентата „Lane Assist“ и система за аварийно спиране „Front Assist“ във всички версии.

За първи път при Volkswagen в ID.3 е монтирана и така наречената централна въздушна възглавница за предните седалки. Тя предотвратява възможния удар „глава в глава“ между водача и пътника отпред в при страничен сблъсък. ID.3 продължава успешната серия на Volkswagen в Euro NCAP с върховия резултат от пет звезди – новите Golf и T-Cross също постигнаха максимален рейтинг.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин