Електрическият SUV на Borgward идва в Европа през 2019 г.

2204
2017

Сред многото премиери на Shanghai Motor Show 2017 тази новина малко изостана на заден план. Традиционният германски автомобилен производител Borgward, който сега е с китайски собственици, показа електрическия вариант на своя SUV BX7 – BXi7.

За съжаление не можем да ви запознаем с техническите данни на новия електромобил на Borgward, тъй като досега няма официална информация. Батериите са производство на LG Electronics, освен това китайците от Borgward планират построяването на фабрика в Бремен. Стартът на строежа на завода с площ 140 000 кв. метра ще бъде даден в началото на 2018 г. Според Borgward самото производство ще стартира през 2019 г. Там ще се правят както BX7, така и BX5, дълъг 4,50 метра SUV от среден клас. И двата модела ще се предлагат не само като електромобили, но и като Plug-in-хибридни варианти.  Планираното годишно производство е 50 000 автомобила.

Обикновеният BX7 с 2,0-литров турбобензинов мотор и 224 к.с. вече се произвежда в Китай. Там вече започна и производството на по-малкия модел BX5. Планиран е и кросоувър – BX6, който се очаква да се появи на китайския пазар в края на годината.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин