Новини » Електрическият Sprinter

Електрическият Sprinter

2609
2017

Моделът е често срещан по пътищата: от 1995 г. Mercedes са продали над 3,3 милиона от Sprinter – в над 130 страни. Сега се появяват и новите скици на бъдещото поколение на микробуса от 2018 г.

Скиците бяха показани на „North American Commercial Vehicle Show“ в Атланта. Това не е случайно, тъй като САЩ е вторият по големина пазар за Sprinter. Затова Mercedes строи свой собствен завод в Норт Чарлстън (Южна Каролина). Досега американските Sprinter-и се произвеждаха в Германия – заради високите мита бяха разглобявани, изпращани и после отново сглобявани в Щатите.

На външен вид бъдещият Mercedes Sprinter е ориентиран по показаната през 2016 г. студия „Vision Van“. Предният капак в стила на V-клас ще подчертава, че вече не става дума за общ модел с VW Crafter. Досега Crafter и Sprinter бяха обща разработка – сега Mercedes и VW поемат по отделни пътища. Следващият Sprinter ще се появи на европейския пазар през първото полугодие на 2018 г. и ще разполага с по-голям брой асистиращи системи за водача и по-добра свързаност. Броят на версиите на модела също ще бъде увеличен.  Студията Vision Van от 2016 г. бе с електрическо задвижване с пробег от 270 километра.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин

ƒ