Електрическият Sprinter дебютира в България този месец

0206
2021

Две нови марки се присъединяват към семейството на TRUCK EXPO, което тази година ще представи новостите в сектора на тежката автомобилна индустрия. DODGE и RAM за първи път ще застанат редом до всички водещи производители на камиони, автобуси, лекотоварни и специализираните превозни средства от 10-ти до 12-ти юни в Международен панаир-Пловдив.

Изложението тази година може да се похвали с множество премиери на модели и технологии в помощ на екологията, безопасността, комфорта и улесненията при шофиране. RENAULT ще покаже новите Express, Kangoo и Renault Trafic SpaceClass. И трите модела идват на TRUCK EXPO броени седмици след дигиталната им световна премиера в края на март. Собствениците на малък и среден бизнес ще оценят ниския среден разход на гориво и допълнителния „Еко“ режим, който осигурява още до 12% икономия, в зависимост от двигателя. Open Sesame by Renault е иновация в новото Kangoo, която премахва централната колона от дясната страна на автомобила и осигурява страничен достъп от 1 446 мм, отваряема до 90° предна врата, сгъваема пътническа седалка и въртяща се преграда. Това позволява пренос на товари с дължина до 3,05 м. и извършването на товаро-разтоварни дейности в тесни пространства.

MITSUBISHI ще покаже новото поколение на L200 – всъщност 6-та версия на 40-годишния вече еднотонен пикап. Подобрената надеждност, усъвършенствани он- и офроуд възможности, в комбинация с комфорт и екстри като в лек автомобил, го правят любопитен за екстремно шофиране. 4 нови off-road режима, система, подпомагаща спускането по наклон, както и Super Select 4WD-II системата го превръщат в най-проходимия модел 4WD автомобил на Mitsubishi Motors, след легендарното Pajero.

Като говорим за електрификация, премиера на TRUCK EXPO 2021 ще има и електрическият eSprinter 312 на RCEDES-BENZ, с товарен обем 11м3. Производителят ще покаже за първи път в България и влекачът Actros F – с 6 цилиндров редови двигател с обем 10 677см3, стандарт на вредните емисии – Евро 6D,  мощност 428 к.с. и максимален въртящ момент 2 100 нМ. Високоефективна моторна спирачка, телематична система и иновативната Active Brake Assist 5, са само част от оборудването на автомобила. На изложението Mercedes-Benz ще покаже още една своя технологична разработка в камионите Actros – заместникът на конвенционалното огледало за обратно виждане MirroCam. Вградените в рамката на покрива отляво и отдясно мини камери заменят масивните външни огледала, като осигуряват безпрепятствен изглед отпред и широкообхватна видимост към ремаркето при завой и маневриране.

В „Зеления” автопарк на логистичните оператори навлиза и IVECO, с премиерният за България IVECO S-WAY на природен газ. По данни на производителя, S-WAY Natural Power е единственият камион на LNG, с горивна автономност от 1600 км при превоз на дълги разстояния и мощност 460 кс. Камионът постига още по-ниски емисии на прахови частици, азотни оксиди и CO2, посредством специална система за третиране на отработените газове, висока горивна ефективност и множество решения за пестене на гориво. Носител е на престижната iF DESIGN AWARD 2020, а конкретно IVECO S-Way NP 460 в LNG-версия беше избран за устойчив камион на годината 2021 в категория „влекач“ на италианското специализирано списание Vado e Torno.

Премиера ще има и при полуремаркетата. Ново самосвално полуремарке MegaLight4 ще покаже OTTO TRAILOR на изложението в България. Максималното натоварване на модела е 40 000 кг, при собствено тегло от 6700 кг и обем от 32 м3. Шасито е от високоякостна стомана (Strenx) заварена конструкция, двоен “T” профил с 2 надлъжни греди, алуминиева броня и брезент. Оборудвано е с дискови спирачки, пневматично окачване, автоматично регулиране на нивото и кош от висококачествена стомана с дебелина на пода и стените, съответно – 5 мм и 4 мм. Задната врата се отваря автоматично, гумени уплътнения и тампони между шасито и коша осигуряват плавно движение. Брезентът е странично отваряем.

TRUCK EXPO 2021 очаква професионалисти и любители от 10-ти до 12-ти юни в Пловдив, на територията на Международния панаир. Входът е свободен, след регистрация: https://truckexpo.eu/visitors/registration.html

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин