Електрическият Shooting Brake на Volkswagen ще изминава 700 км с едно зареждане


2
ян.
2021

70 нови електромобила до 2028: тази цел си постави официално Volkswagen. Най-късно до края на 2022 в 16-те завода на компанията ще бъдат произвеждани коли на ток, а в рамките на следващите 10 години от конвейерите на компанията трябва да слязат минимум 22 млн. електромобила. Освен това Volkswagen започна партньорства с производители на батерии в Европа и в Китай.

Семейството ID като демонстрация на новата посока

Концернът ще инвестира над 30 млрд. евро в разработки на електрическа енергия. Един от крайъгълните камъни на новия курс, по който поемат хората от Волфсбург, е семейството ID: първият член, който дебютира още през 2019 г., е компактният ID.3. През 2020 г. VW представи SUV-а ID.4. А сега чрез пост в Linkedin шефът на Volkswagen Ралф Брандщетер разкри новости за проекта Aero B – зад това означение се крие вторият електрически модели, който заводът в Емден ще произвежда. Той също ще използва платформата МЕВ, но благодарение на подобренията по нея ще може да бъде зареждан изключително бързо, освен това ще предлага повече място, по-голям пробег, по-добро ускорение и по-висока максимална скорост.

Първият електрически Shooting Brake на компанията ще се появи на пазара през 2023 г., а от Volkswagen обещават, че ще изминава до 700 км с едно зареждане благодарение на батерия с капацитет 110 кВтч. Oт Волфсбург обещават елегантният електромобил да създава истински премиум усещане. От поста става ясно още, че Volkswagen планира да продава поне по 1 млн. автомобила годишно най-късно до 2025 г.

Още по темата