Електрическият Passat ще се нарича VW ID.7 и ще се появи през 2023 г.

0401
2023

Електрическата версия на VW Passat ще се предлага като комби и седан. ID.7 ще има пробег до 700 километра!

Електрическият VW Passat ще се казва ID.7

Отдавна беше ясно, че рано или късно Passat ще стане електрически. Студиите ID Vizzion (седан) и ID Space Vizzion (комби) бяха показани през 2018 и 2019 г. Признаваме, че обозначението електрически Passat е малко заблуждаващо, тъй като новият ID.7 почти няма нищо общо с Passat. В техническо отношение са различни, единствено се числят към един и същи сегмент. Докато Passat ще продължи да бъде базиран на модулната платформа за модел с напречно разположен двигател с вътрешно горене, ID.7 е върху платформата за електромобили MEB.

ID.7 с дигитално-камуфлажна маскировка

За премиерата на изложението CES 2023 в Лас Вегас ID.7 все още ще бъде маскиран. Хората от Волфбург наричат дизайна на маскировката дигитален камуфлаж. Лакът се състои от 40 слоя, разделен на 22 зони. Под напрежение слоевете на лака светят в различни цветове. Иначе конкретна насока за дизайна на ID.7 ни даде студията ID.Aero.

ID.Aero бе малко по-приведен от Passat. Предните и задните надвеси на каросерията бяха къси, а предният капак – дълъг. Както и при останалите ID-моделите фаровете и задните светлини на електрическия Passat са свързани с LED-светлинна ивица. От VW са пестеливи по отношение на повече детайли за ID.7. Това, което се знае засега: 2,97 метра междуосие при размери като при Passat (около 4,80 метра) и щедро пространство.

По-добро управление на кокпита от ID.-събратята

VW са реагирали на мненията на клиентите относно ID.3-, ID.4- и ID.5: управлението на кокпита ще бъде значително подобрено, сега тъч-плъзгачите ще бъдат осветени, а управлението на климатика ще бъде интегрирано в първото ниво на менюто на инфотейнмънт системата. Досегашните вентилационни дюзи са сменени. От VW наричат новата система Smart Air Vents. 

До 700 километра пробег за ID.7

VW не дава много информация относно техническите данни на ID.7. Очаква се базовата версия да е със задно задвижване и 170 к.с., а топмоделът – с двойно задвижване и 300 к.с. ID.7 ще може да измине до 700 километра по WLTP.

ID.7 ще стартира от около 100.000 лв.

ID.7 ще има и комби-версия (може би ще се казва ID.7 Tourer), мака и тя да не играе чак толкова голямо значение като седана. В Европа обаче комбито определено ще се търси. ID.7 ще бъде представено през третото тримесечие на 2023 г.

Една от големите задачи на ID.7 ще бъде да убедят днешните водачи на Passat, които искат да преминат към електрическата мобилност, да не се насочват към Tesla Model 3.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин