Електрическият Civic – Honda Urban EV Concept

Honda планира да пусне електромобил с ретро дизайн. Urban EV Concept прилича на първия Civic – моделът ще се появи в началото на 2019 г.

0703
2018

Малък, квадратен, ретро и високотехнологичен – така от Honda си представят автомобила на бъдещето. С Urban EV Concept  японците ни дават представа за насоката за бъдещите електромобили на марката. Urban EV няма да остане дизайнерска студия – от Honda вече обявиха, че серийният модел (в леко опростена версия) ще се появи на пазара в началото на следващата година.

Предницата е с правоъгълна решетка с кръгли фарове, след късия преден капак следва вертикално предно стъкло, а задното стъкло е леко скосено. Като цяло моделът прилича на първото поколение на Civic – вероятно дизайнерите на Honda са целели именно това. -Монтираните зад стъкло LED фарове са разделени от монитор, на който могат да бъдат изобразявани малки послания. А вратите на Urban EV Concept се отварят напред – така наречените Coach-Doors.

Всеки един от елементите на кокпита наподобява на такъв от миналото. Urban EV няма отделни седалки, а също както Muscle-Cars от 70-те години две цели пейки. Арматурното табло изглежда доста благородно, а футуристичният волан ни връща в бъдещето. Няма уреди, а вместо това голям монитор, простиращ се по цялата дължина на таблото, върху който се изобразява всякаква информация.  Монитори има и във вратите.

Honda е оборудвала своята концепция с личен асистент. „Honda Automated Network Assistant“ се учи от жестовете на водача, а наученото се използва от системата за прецизно превъплъщаване на решения и предложения.

 

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин