Електрическият супер-спортен автомобил на Ferrari (2025): бъдеще, Purosangue, хипер-спортен автомобил


25
апр.
2021

През 2025 г. изцяло електрическото Ferrari ще стане реалност

Ferrari също няма да бъде подминато от електрификацията. След хибридните хиперспортисти LaFerrari и SF90, италианците ще пуснат и електромобил. V12- и V8-бензинови двигатели – с това свързваме Ferrari. Скоро обаче ще трябва да правим асоциация и с електрическо задвижване. Според слухове, базирани на източници от Ferrari, от 2025 г. марката ще разшири портфолиото си с изцяло електрически модел.

Първото електрическо Ferrari може би ще е хиперавтомобил

Засега не е известно, под каква форма ще се появи първото електрическо Ferrari. Може би ще става дума за хипер-автомобил, който ще се конкурира с разполагащия с 1900 к.с. Rimac Concept 2 и Pininfarina Battista. Първото хибридно задвижване на италианците бе въведено с LaFerrari, а сега то ще се появи и в „по-малки“ модели като SUV-а Purosangue. Твърде вероятно е на по-късен етап Ferrari да пусне и електрически GT-модели. Purosangue също е възможен кандидат за модел с електрическо задвижване.

Електрическото Ferrari е неизбежно, но ще се появи чак през 2025 г. Двигателите с вътрешно горене все пак ще поживеят още известно време. Тъй като за разлика от Jaguar (2025) или Bentley (2030), от Ferrari не са определили точно време, от което ще започнат да произвеждат само електромобили. Така например още през 2021 г. почитателите ще се радват на хардкор-вариант на 812 Superfast с до  860 к.с. от V12-атмосферен двигател. Освен това има слухове за спортист с V6-средно разположен мотор, който може би ще използва идентични части с Maserati MC20.

ИЗВОД

По-строгите норми на вредни емисии принуждават дори и производителите на спортни коли като Ferrari да прибягнат до електрифициране. Електромобилите стават задължителни. Ще се наложи да се откажем от класическия звук на V12-двигателя. Ние обаче сме уверени, че Ferrari ще дадат солидна доза заряд от емоционалност дори и на един електрически спортен автомобил. Докато това се случи ще продължаваме да чуваме саунда на двигателите с вътрешно горене.

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин