Електрическият остров на Renault


22
сеп.
2018

В сътрудничество с партньорите си в администрацията на Бел-Ил-ан-Мер, Morbihan Energies, Les Cars Bleus и Enedis, и с богат опит в света на електрическите екосистеми Renault представя нов съвместен проект FlexMob’île. Целта на интелигентната електрическа екосистема е да се улесни енергийния преход на френския остров Бел-Ил-ан-Мер край брега на южната част на Бретан. Тази инициатива следва стъпките на иновативната програма Smart Fossil Free Island, която оперира от февруари миналата година на португалския остров Порто Санто в архипелага Мадейра.

През следващите 24 месеца Groupe Renault и неговите публични и частни партньори ще разработят интелигентна електрическа екосистема, създадена, за да намали въглеродния отпечатък на острова и да увеличи енергийната си независимост.

От 2019 г. жителите на Бел-Ил-ан-Мер и посетителите на острова ще имат достъп до автопарк от електрическите Renault ZOE и Kangoo Z.E. чрез програма за наемане на самообслужване. Тези автомобили ще бъдат задвижвани благодарение на мрежата от зарядни станции, разположени в близост до основните забележителности на острова.

Тази нова услуга за споделена мобилност ще се възползва от излишната енергия, произведена от слънчеви панели, монтирани на покривите на основните обществени сгради на острова. Системата за интелигентно зареждане ще активира зареждането на електрически автомобили, когато сградата произвежда повече енергия, отколкото всъщност се нуждае. Например, слънчеви панели на покрива на училището осигуряват топлина и осветление за класните стаи през седмицата, докато енергията, произведена през уикендите или по време на училищни празници, ще се използва за зареждане на автомобилите.

Чрез насърчаване на използването на местно произведена енергия от възобновяеми източници, FlexMob’île ще предложи на икономически заинтересованите страни на острова по-голяма гъвкавост, като в същото време обещава значителни икономии на енергия.

Groupe Renault планира да предостави рециклирани батерии от електрически автомобили на най-големия почивен комплекс на острова. Тези батерии ще се използват за съхранение на енергията, произведена през деня от слънчеви панели и нейното използване през нощта, главно за загряване на бунгала. Това трябва да позволи на комплекса да удължи своя сезон, който досега е бил ограничен от разходите за централно отопление.

Още по темата

Card image cap
Най-евтиният нов автомобил на българския пазар

14
авг.
2016

Базовата Lada Granta седан ще струва 13 440 лева

Card image cap
5900 Lamborghini-та привикани в сервизите заради опасност от пожар

20
февр.
2017

Lamborghini започна сервизна акция, обхващаща различни модели – в т.ч. и Veneno. Причината: при определени обстоятелства те могат да се запалят

Card image cap
Volkswagen спира продажбата на дизелови автомобили в САЩ

3
окт.
2016

Към момента това е сигурно за коли от моделна година 2016 и 2017

Card image cap
Новият Mercedes-AMG G 63 настъпва с 585 „коня“

13
февр.
2018

Новото поколение на G-клас беше представено съвсем скоро, а от AMG вече са готови със своята версия на офроудъра. Развиващият 585 к.с. G 63 идва на пазара с нов двигател и освежен дизайн

Card image cap
Ярки звезди в Ню Йорк

23
мар.
2016

Nissan GT-R Facelift, Subaru Impreza, Ford Mustang Shelby GT-H, фейслифт наToyota GT86, Audi R8 Spyder – това са акцентите на NYIAS 2016!

Card image cap

В последния брой:

Архив >