Електрическият кросоувър на Renault за Китай


17
апр.
2019

Renault си поставя амбициозна цел – до 2022 да продаде 550 000 коли. На най-големия пазар за автомобили в света обаче не може да бъде постигнат успех, ако не разполагаш с достъпни електромобили. Ето защо „реджията“ е подготвила City K-ZE, малък напълно електрически кроосувър, предназначен единствено за шоурумовете в Поднебесното царство. Все още обаче французите не разкриват кога моделът ще се появи в Европа.

City K-ZE гордо носи ромба на радиаторната си решетка, а фаровете „на два етажа“ силно напомнят на Citroen C4 Cactus. Както името подсказва, задвижването е електрическо и осигурява пробег от 250 км с едно зареждане, т.е. машината е предназначена преди всичко за града. Благодарание на междуосието от 2,40 м и дължината от около 3,70 м и за пътниците отзад би трябвало да има достатъчно място. Обемът на багажника (300 л) е напълно в рамките на очакваното. Зареждането при новото Renault е възможно по два начина – на стандартен домакински контакт или на специална зарядна станция. В режим на бързо зареждане батерията се пълни за 50 минути на 80 процента от капацитета си. В бавен режим на зареждане трябва да отминат четири часа, докато батерията бъде заредена.

За клиентите в Китай свързаността е много важна: затова Renault предлага за City K-ZE кокпит с дигитални уреди и 8-инчов тъчскрийн на инфоразвлекателната система. Към тях са добавени 4G интернет, гласово управление, навигационна система и контрол в реално време на електрическите функции на електромобила. Посредством приложение водачът може да има достъп до важните данни на автомобила. Освен това K-ZE разполага с камера за заден ход и със система за следене на налягането в гумите. Сензори за фини прахови частици и система за контрол качеството на въздуха трябва да осигурят максимално здравословна среда в купето. Когато бъде отчетено, че в интериора влиза замърсен въздух, автоматично се активира режимът за вътрешна циркулация. Очаква се цените на малкия електромобил да стартират от около 40 000 лева.

Още по темата

Card image cap
70 хил. лева за Mondeo Vignale

22
ян.
2016

„Пипнатата” версия на флагмана в гамата на Ford вече се предлага официално на българския пазар

Card image cap
Как се снима екшън със суперавтомобили (ВИДЕО)

5
окт.
2016

Снимките на Transformers 5 в Лондон събраха Bumblebee, Barricade и режисьора Майкъл Бей на едно място. Във фантастичния екшън са включени и Lamborghini Centenario и Aston Martin DB11

Card image cap
Кой иска Е36-цата на Кларксън?

8
дек.
2016

Спомняте ли си онази битка в калта? С това BMW Серия 3 (Е36) Джеръми Кларксън караше на рали-крос за Top Gear. Сега специалният „бумер“ се продава!

Card image cap

В последния брой:

Архив >