Електрическият кросоувър на Renault за Китай

1704
2019

Renault си поставя амбициозна цел – до 2022 да продаде 550 000 коли. На най-големия пазар за автомобили в света обаче не може да бъде постигнат успех, ако не разполагаш с достъпни електромобили. Ето защо „реджията“ е подготвила City K-ZE, малък напълно електрически кроосувър, предназначен единствено за шоурумовете в Поднебесното царство. Все още обаче французите не разкриват кога моделът ще се появи в Европа.

City K-ZE гордо носи ромба на радиаторната си решетка, а фаровете „на два етажа“ силно напомнят на Citroen C4 Cactus. Както името подсказва, задвижването е електрическо и осигурява пробег от 250 км с едно зареждане, т.е. машината е предназначена преди всичко за града. Благодарание на междуосието от 2,40 м и дължината от около 3,70 м и за пътниците отзад би трябвало да има достатъчно място. Обемът на багажника (300 л) е напълно в рамките на очакваното. Зареждането при новото Renault е възможно по два начина – на стандартен домакински контакт или на специална зарядна станция. В режим на бързо зареждане батерията се пълни за 50 минути на 80 процента от капацитета си. В бавен режим на зареждане трябва да отминат четири часа, докато батерията бъде заредена.

За клиентите в Китай свързаността е много важна: затова Renault предлага за City K-ZE кокпит с дигитални уреди и 8-инчов тъчскрийн на инфоразвлекателната система. Към тях са добавени 4G интернет, гласово управление, навигационна система и контрол в реално време на електрическите функции на електромобила. Посредством приложение водачът може да има достъп до важните данни на автомобила. Освен това K-ZE разполага с камера за заден ход и със система за следене на налягането в гумите. Сензори за фини прахови частици и система за контрол качеството на въздуха трябва да осигурят максимално здравословна среда в купето. Когато бъде отчетено, че в интериора влиза замърсен въздух, автоматично се активира режимът за вътрешна циркулация. Очаква се цените на малкия електромобил да стартират от около 40 000 лева.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин