Електрическият влекач от Лос Анджелис

Новият Thor Trucks ET-One идва от Лос Анджелис със задачата да се превърне в изгодна и екологична алтернатива на традиционните дизелови камиони. „Чистото“ електрическо задвижване в товарен автомобил е комбинирано с модерен дизайн, гарантиращ превъзходна аеродинамика. Машината ще става и за (сравнително) дълги разстояния.


18
дек.
2017

Thor Trucks ET-One oбединява устойчиво развитие, мощ и футуристичен външен вид в едно цяло. Американският електрически влекач има известни визуални прилики с Peterbilt-а от филма «Трансформърс». Фаровете на ЕТ-One са изнесени върху калници, а радиаторната решетка е огромна – както сме свикнали при истински американски Truck. Камионът има различни варианти на задвижването – с мощност от 300 до 700 к.с. Неговият прикачен товар ще бъде около 36 тона, а в зависимост от капацитета на батериите автономният пробег стига до 480 км. Компанията производител е проектирала машината за транспорт на къси разстояния и за регионални задачи. Ниските разходи за поддръжка трябва да направят „зеления товарач“ по-изгоден за предприемачите от дизелите. От Thor Trucks обещават, че ET-One без проблем може да бъде интегриран в съществуващи флотилии.

ET-One на Thor Trucks черпи енергия от батерия за комерсиални цели, която според компанията е проектирана за дълги и интензивни цикли на шофиране. По данни на производителя зареждането отнема 90 минути. С новия електрически камион могат да бъдат направени флотилии между 10 и 10 000 камиона. Някои Onboard системи за сигурност, както и регенеративни спирачки се поставят серийно. В зависимост от батерията, цените ще се движат между 150 и 200 хил. щатски долара. Cерийното производство е насрочено за 2019.

Още по темата

Card image cap

В последния брой:

Архив >