Електрическите автомобили – 50% от продажбите на Volvo до 2025


25
апр.
2018

Електрическите автомобили да съставляват 50% от продажбите на Volvo Cars до 2025 г. – това планира шведската компания, обявявайки новината днес. Съобщението идва като част от първия в индустрията ангажимент, поет от автомобилния производител през 2017 г., а именно всички нови модели на Volvo от 2019 г. да бъдат задвижвани чрез технология Mild Hybrid, Plug-in Hybrid или изцяло електрически.

Стратегията на компанията да генерира половината от продажбите си от електрически автомобили до 2025 г. я превръща в мощен играч в Китай – световния лидер на пазара за електрически автомобили. Китайското правителство планира повече от 20% от годишните продажби на нови автомобили в страната да бъдат електрически до 2025 г., което се равнява на над 7 млн. превозни средства по изчисления на местните власти.

„Миналата година обявихме стратегията си за електрификация като част от подготовката за нова ера отвъд двигателите с вътрешно горене“, заяви Хакан Самуелсон, президент и главен изпълнителен директор на Volvo Cars. „Днес ние затвърждаваме и разширяваме този ангажимент на най-големия пазар за електрифицирани автомобили. Електрическото бъдеще на Китай е и електрическото бъдеще на Volvo Cars“.

Днес, на Автосалона в Пекин, Volvo затвърждава и визуално позицията си на индустриален лидер в сферата на електрификацията, като показва само Plug-in Hybrid-и – за първи път на международно автомобилно изложение. Също така, за първи път компанията представя пълната си SUV гама – ХС90, ХС60 и ХС40 заедно на изложението. На автосалона в Пекин дебютира и новото Volvo XC40 T5 Plug-in Hybrid.

Още по темата

Card image cap

В последния брой:

Архив >