Електрическа офанзива на PSA при лекотоварните автомобили


2
май
2019

  • PSA Group представи кратък преглед на електрифицираната версия на Peugeot Boxer Electric на Автосалона за товарни превозни средства в Бирмингам (от 30 април до 2 май).
  • Лидер в сегмента LCV1 в Европа с пазарен дял от 24,7% през 2018 г., PSA Group утвърждава амбицията си да предложи електрифицирани версии на 100% от продуктовата си гама, както при PC2, така и при LCV.
  • От 1 септември 2019 г. PSA Group има всички необходими активи, за да приложи успешно новия стандарт Euro 6, като WLTP3 ще бъде приложима към лекотоварните автомобили.

Филип Нарбебуру, старши вицепрезидент, Лекотоварни автомобили, PSA Group, Бизнес отдел: „В съответствие със стратегическия ни план Push to Pass, ние продължаваме да електрифицираме цялата си гама. Тази нова оферта е основно конкурентно предимство за нашите марки в един силно конкурентен сегмент на лекотоварните автомобили. Това е възможност да подсилим лидерската си позиция в Европа, като отговорим на новата нужда от шофиране с нулеви вредни емисии, без да се отказваме от полезните услуги, свързани с взискателните начини на ползване на професионалните ни клиенти.“

Големият ван Peugeot Boxer Electric ще бъде предложен с две нива на автономност в зависимост от версията: 141 мили4 по цикъла NEDC за дължини L1 и L2 и 169 мили по цикъла NEDC за дължини L3 и L4. След производството в завода на Sevel във Вал ди Сангро (Атеса, Италия) автомобилите ще бъдат електрифицирани и хомологирани от партньора BD AUTO.

В сегмента на средните ванове Peugeot Expert и Traveller ще предложат електрифицирана версия през 2020 г.

В С сегмента при вановете Partner Electric съществува от 1998 г. насам. Новото поколение на този ван ще бъде налично с електрифицирана версия до 2021 г. От 1 септември тази година, благодарение на правилните технологични избори, направени в очакване на регламентите (SCR – Selective Catalytic Reduction (Селективна каталитична редукция) и GPF – Gasoline Particulate Filter (Филтър за твърди частици при бензиновите двигатели)), гамата лекотоварни автомобили на PSA Group (както стандартни, така и трансформирани автомобили) има всичко необходимо да завърши успешно тази нова стъпка към стандарта Euro 6 с тестовата процедура WLTP, отразяваща по-реалистичен разход на гориво в реална употреба.

Още по темата

Card image cap
Цялата информация за Alfa Romeo Stelvio

21
ное.
2016

Екстериор, интериор, двигатели, както и цени и въвеждане на пазара: AUTO BILD ще ви даде цялата информация за SUV-а на Alfa Stelvio!

Card image cap
Ричард Хамънд катастрофира с мотоциклет

20
мар.
2017

При снимки на The Grand Tour в Мозамбик британската звезда Ричард Хамънд е претърпял инцидент с мотоциклет

Card image cap
BMW Серия 5: автомобилът с най-добра свързаност

22
ян.
2017

BMW печели 4 награди за свързаност Connected Car

Card image cap
Ясно е името на новото шоу на Кларксън

12
май
2016

Вече е ясно името на новата продукция на Джеръми Кларксън, Ричард Хамънд и Джеймс Мей. Идеята е то да показва, че шоуто няма да се снима само на едно място

Card image cap
Първи досег с комбито на новия i30

22
февр.
2017

Hyundai i30 комби ще бъде с 10 см по-дълъг и ще използва същите двигатели като версията с пет врати. Очакваме го на пазара през юли 2017 г.

Card image cap

В последния брой:

Архив >