Електрическа мобилност за всички с ново решение за АС зареждане от АББ


16
мар.
2020

Решенията за устойчив транспорт формират ключов компонент от “Мисия към нула” на направление “Електроснабдяване и електрообзавеждане” на АББ, а сега пионерът в дигиталните технологии представя и най-новото попълнение към своето портфолио от продукти за електрическата мобилност.

От много години индустриалните анализатори определят 2020 година като преломната точка за електрическите превозни средства, прогнозирайки, че глобалният пазарен дял на електромобилите ще се покачи до поне 3% през 2020 г.* и ще надмине 50% до 2040 г**.

Като глобален лидер в решенията за устойчив транспорт, АББ предприе поредната значителна стъпка към придвижването на тази революция в електрическата мобилност напред към следващото десетилетие – с официалното представяне на своята нова зарядна станция Terra AC wallbox.

Зарядната станция за монтаж на стена е проектирана не само да посрещне повишеното търсене за качествено свързано зареждане на достъпни цени за домове и предприятия, но и подкрепя нарастващия брой потребители на възобновяема енергия, които искат да овладеят и управляват потреблението на своята собствена електроенергия.

Новата зарядна станция Terra AC wallbox е налична във варианти до 22kW, за да се гарантира съвместимост с електрическите системи на жилища и сгради по цял свят. Тя предлага безопасно, интелигентно и устойчиво зарядно решение, което подкрепя “Мисия към нула” на бизнес направление “Електроснабдяване и електрообзавеждане” на АББ за интелигентните градове – визия за една нова действителност с нулеви вредни емисии за всички ни.

Зарядната станция ще се предлага на избрани пазари през следващите месеци, в това число Европа, а до месец май 2020 година – и в цял свят. Зарядната станция AC wallbox може да се поръчва чрез партньорската мрежа на АББ.

Франк Мулон, Ръководител на глобалното направление на АББ за инфраструктурни решения за електрическата мобилност, сподели: “Тенденциите на урбанизацията, дигитализацията и индустриализацията се преплитат повече от всякога, налагайки необходимостта от значителна промяна в начина, по който пътуваме. И тъй като вече сме лидери на пазара за бързи зарядни решения на постоянен ток (DC), ние разпознахме нуждата да се възползваме от всеобхватния си опит, за да разработим едно революционно AC решение за зареждане в продължение на една нощ или повече в домове и предприятия.“

“Зарядната станция Terra AC wallbox представлява точно това. Тъй като е лесна за монтиране и употреба, тя ще се интегрира безпроблемно с дигиталния начин на живот на днешните потребители, позволявайки им ефективно да управляват своето потребление на енергия, и ще допринесе за едно по-зелено общество за днешното и бъдещите поколения”, допълни Мулон.

Terra AC wallbox използва предимствата на свързаност, която позволява конфигуриране и софтуерни актуализации чрез специално създадено за целта мобилно приложение или дистанционно чрез облачно пространство. По този начин тя осигурява висока гъвкавост и свежда до минимум необходимостта от локална намеса, същевременно максимизирайки ефективността и времето на непрекъсната експлоатация.

Всяко зарядно устройство е оборудвано с прецизен електромер, който може да бъде интегриран в системите за управление на енергията в интелигентни сгради, позволявайки усъвършенствани функции за управление на натоварването. Това дава възможност на собствениците на жилища и фирми да настройват мощността на активите си както е необходимо, за да максимизират зарядната мощност и ефективността.

Още по темата

Card image cap

В последния брой:

Архив >