Електрическата студия EQXX – с пробег, по-голям от този на дизелов автомобил!


4
ян.
2022

Mercedes показа с електрическата си студия, че електромобилите могат да имат забележителен пробег дори и в днешно време. Концепцията е специална

Mercedes ни представя напълно електрическото си бъдеще. На изложението CES в Лас Вегас швабите показаха чистоновата си студия  Vision EQXX и за разлика от повечето концепции тя може да се движи напълно. Може да измине дори над 1000 километра без спиране за зареждане. Тук дизайнът среща аеродинамиката, леката конструкция – иновативното производство и шоуавтомобилът – прототипа.

Времето за разработка? Точно 18 месеца! EQXX е сред най-вълнуващите студии на годината!

Външен вид: EQXX дава насока за бъдещите EQ-модели

Аеродинамичната форма на Vision EQXX го прави доста елегантен и му придава лекота. Затворената си в по-голямата част предница е с типичните за семейството EQ фарове и ни дава насока за бъдещите модели на марката. Отстрани впечатление правят аеродинамичните джанти и гуми, редуциращи до минимум завихрянията.

Прибиращите се дръжки на вратите са серийни от EQS и S-клас. Задната следа на EQXX е по-тясна от предната, отзад има и впечатляващ дифузьор. Като цяло задницата прилича на Concept IAA от 2015, но е значително по-близка до практиката.

Продължете на следващата страница

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин