Електрическата Е-класа ще предлага разточително пространство


2
авг.
2021

До 2030 г. половината от всички продадени Mercedes-и трябва да бъдат електрически. Ето защо още тази година дебютира топмоделът на ток от Щутгарт EQS, a през есента ще го последва и EQE (вътрешнозаводско означение V 296). Електрическият Benz е по-къс от Е-класата на ДВГ за Европа, но по отношение на интериорното пространство ще отговаря на удължената модификация на модела, запазена за китайския пазар. Световната премиера на „електрическата Е-класа“ ще бъде на IAA в Мюнхен (7-12 септември), а продажбите вероятно ще започнат към края на годината. За да разбуни духовeте, Mercedes разпространи два тийзъра на новия модел.

На първата снимка се вижда силуетът на EQE в заден полупрофил – като впечатление правят светлинната ивица с форма на дъга, спускащата се като при купе линия на покрива, както и издутите нагоре калници. От Щутгарт обещават, че лимузината щяла да „комбинира динамично пътно поведение със спокойно пътуване“.

Втората фотография ни позволява да надникнем в кокпита. И този кадър е направен на тъмно, но дава възможност да се насладим на амбиентното осветление, както и на т.нар. Hyperscreen с три дисплея (като при EQS). Воланът явно не е от AMG-версията с двойни лъчи, а вероятно в дизайна с отделни тъчпадове. Забелязва се и Head-up дисплей – който може би ще бъде част от серийното оборудване.

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин