Електрификация 2.0: футболистите на Байерн Мюнхен получиха Audi e-tron GT


31
юли
2021

Audi и футболният клуб Байерн Мюнхен продължават електрифицирането на един от най-силните клубове в света. 15 от играчите и официалните лица на Байерн ще използват като служебни автомобили напълно електрическите премиум модели Audi e-tron GT2 или Audi RS e-tron GT3 . Официалното предаване на електромобилите се състоя на 29-ти юли в Audi driving experience center в Нойбург на Дунава. Тама някои от играчите на Байерн се увериха, какво голямо удоволствие от шофирането доставя премиум-електромобилът на Audi.  

През септември 2020 г. Audi и футболен клуб Байерн Мюнхен стартираха общия си път в електрическата мобилност. Оттогава флотилията от автомобилни на футболния клуб постепенно бива електрифицирана. Голяма част от кадъра на отбора, както и от ръководството пътуват изцяло електрически с Audi e-tron или Audi e-tron Sportback .

Сега идва ред и на следващата стъпка при електрифицирането на футболния клуб на Байерн Мюнхен: с Audi e-tron GT2 и Audi RS e-tron GT3 сега общо 15 играча и официални лица на Байерн Мюнхен ще карат мощния, спортен и емоционален елетромобил на Audi.

По време на официалното предаване на електромобилите в Нойбург играчите на Байерн Мюнхен получиха възможност да усетят, колко въодушевяващо ускорява спортният електромобил и колко умело се управлява в завоите. При предаването бяха германските национали Лирой Зане, Леон Горецка и Серж Гнабри, както и голмайсторът на Бундеслигата Роберт Левандовски.

Футболистите използваха тестовата отсечка на Audi driving experience center, за да тестват способностите си зад волана. Под ръководството на световните шампиони във Формула Е Лукас ди Граси и Рене Раст те търсеха идеалната линия с Audi e-tron GT2 и Audi RS e-tron GT3 .

„Мощта на Audi RS e-tron GT3 е вълнуваща“, учудва се треньорът на Байерн Мюнхен Юлиан Нагелсман относно ускорението на автомобила. „Да се движиш електрически – това е бъдещето на мобилността.“

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин