Елегантни SUV-ове от среден клас на старо: Alfa Romeo Stelvio

1101
2024

Здрави и същевременно представителни – посредством този шпагат тези модели завладяват клиентите. Те обаче не стават евтини и като употребявани

Разбира се, можем да поспорим, дали един SUV е елегантен. Моделите с висока позиция на седене са на мода, която бе подсилена допълнително с появата през 2008 г. на BMW X6. Освен фината   Coupé-външност, тези модели притежават и много висока стабилност на стойността.

Alfa Romeo Stelvio

Stelvio е доста стилен и препоръчителен „италианец”. Все пак някои хора виждат в модел на Alfa Romeo недостатъци при качествоот, спортно тесен интериор и остаряла техника. Тук това важи само отчасти, тъй като Stelvio изглежда въодушевяващо и много елегантно притежава достатъчно място, фино задвижване с 8-степенна автоматична трансмисия на ZF, прилични седалки и сравнително хармонично окачване.

Спортно-директното управление прави Stelvio много пъргаво, макар и диаметърът му на завой да не е от най-добрите. Сред употребявнаите екземпляри 60 процента са дизелови, а добре поддържаните автомобили с базово ниво на оборудване стартират от около 48 000 лв. за разполагащото с 510 к.с. Quadrifoglio се искат от 80 000 лв.

Слаби места: за съжаление това с остарялата техника е вярно – необходимо бе време до 2023 г., докато Stelvio се сдобие с матрични фарове. По-старите модели са с ксенонови фарове. Иначе предната камера често отказва, което води до нефункциониране и на асистиращите системи. Материалите в интериора бяха облагородени от Alfa през 2020 г. Иначе и при по-новите екземпляри има разминаване при фугите и шум от вятъра при движение. Управлението на кокпита е добро с превключвател, но не и с гласови команди.

Период на производство: от 2017 • мощност: 150 до 520 к.с. • препоръчителна моторизация: 2.2 Diesel със 180 к.с. • тестов разход на гориво: 7,2 л/100 км • цени: от 48 000 лв.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин