„Елдрайв“ в партньорство с един от глобалните лидери в електромобилността

1912
2016

„еМобилити Интернешънъл“ АД влезе в партньорство с енергийната група „Fortum“, лидер в оперирането на зарядна инфраструктура в Скандинавските страни. Финландската компания ще предостави на „еМобилити“ система за управление на мрежата от зарядни станции „Елдрайв“ в България и съседните страни. Онлайн базираната платформа предлага на клиентите на „Елдрайв“ всички услуги, свързани с локализирането, достъпа, използването на зарядната мрежа, управлението на  плащанията и др.

„Избрахме платформата на „Fortum“ – „Charge & Drive“, заради натрупания опит при оперирането на една от най-големите в Европа зарядни мрежа, както и доверието на техните над 40 000 клиенти, притежатели на електромобили. Клауд-базираната платформа гарантира лесен и интуитивен достъп, независимо от устройството на потребителя. Картата с локациите на зарядните точки е базирана на Google Maps и позволява лесна и безплатна навигация до тях.“ посочи Даниела Асенова, управляващ директор на „еМобилити Интернешънъл“.

Онлайн платформата на “Елдрайв“ ще е достъпна за потребителите от началото на януари 2017 г. В момента зареждането в мрежата е безплатно. Заплащането на зарядната услуга ще се извършва чрез RFID карта или мобилно приложение.

“Много се радваме, чe ще предоставим на “Eldrive” нашето решение за управление на зарядна инфраструктура за електрически автомобили.  Искаме разработената от нас платформа „Charge & Drive” да добави голяма стойност и подкрепа в тяхната дейност и плановете им за развитие”, каза Рами Сайвари, ръководител Международни продажби и бизнес развитие в “Fortum Charge & Drive”.

„еМобилити“ оперира под бранда „Елдрайв“ на територията на Югоизточна Европа, като изгражда и управлява инфраструктура от зарядни станции и предлага гъвкави схеми за краткосрочно и дългосрочно наемане на електромобили. От старта на дейността през юни 2016 г. до сега има изградени общо 17 зарядни точки в страната. Броят на отдаваните под наем електромобили към настоящия момент е над 30. От компанията планират до края на 2017 г. да изградят около 500 точки за зареждане в страната и региона с фокус върху бързозарядни локации.

„Fortum“ е водеща компания в сферата енергетиката и чистата енергия, която предлага на своите клиенти услуги в сферата на енергетиката, електричество, отопление и охлаждане за дома, както и интелигентни решения за подобряване на енергийната ефективност. За компанията работят 8000 професионалисти в скандинавските и балтийските страни, Русия, Полша и Индия. През 2015 г. продажбите на „Фортум“ възлизат на 3,5 милиарда евро, а 64% от общата произведената енергия е без вредни емисии.

“Fortum Charge & Drive” е пионер и лидер в сектора на зарядните услуги за електрически превозни средства и разполага с мрежа от над 900 зарядни устройства в Северна Европа и скандинавските страни. „Charge & Drive“ има за цел да отговори на нарастващото търсене в сектора на е-мобилността, чрез предоставяне на качествени технологични решения. “Charge & Drive Cloud” предоставя интуитивен интерфейс на крайните клиенти и подробна система за дистанционно управление на зарядните станции.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин