Новини » Екстремно странен седан за извън пътя от Италия

Екстремно странен седан за извън пътя от Италия

1611
2020

Aznom Palladium е подходящият автомобил за ексцентрици с много пари. Странния хипер-седан изглежда като Rolls-Royce и е базиран на пикап на Dodge.

Ако считате всички досегашни автомобили за скучни, то сега можете да се зарадвате. От Италия идва Aznom Palladium – модел, който направо може да плени клиентите в Азия или Близкия Изток. Външният вид прилича на този нa актуалните модели на Rolls-Royce – вероятно е умишлено. Palladium определено се цели в това, да привлече максимално внимание.

Като база се използва платформата на премиум-производител: Aznom Palladium е базиран на американски пикап – Ram 1500 с 5,7-литров  V8 агрегат. Неговата серийна мощност обаче не се е оказала достатъчна за италианския производител на каросерии. Затова италианците са монтирали две турбини, които са вдигнали мощността до впечатляващите 710 к.с. Максималният въртящ момент е 950 Нм. Благодарение на двойното задвижване спринтът до 100 км/ч се взема за 4,5 секунди, а максималната скорост е 210 км/ч.

Уютни седалки на втория ред

Ако хвърлим поглед на вътрешното пространство, ще останем със смесени чувства. Първият ред е като кокпит на пикап – с много кожена тапицерия и украса. Съвсем друга е картината на втория ред. Там пасажерите сядат на уютен диван – мястото е като в държавническа лимузина. За подходящата луксозна атмосфера се грижат дървените и метални апликации, както и амбиентното осветление. Оборудването включва две независими една от друга климатична инсталации, хладилник, няколко iPad-а и аудиосистема на Harmann Kardon.

Външността на странния „италианец“ е въпрос на вкус

Най-характерната част на Palladium е външният му вид. Създателите са заложили на солидна доза кич. Муцуната очевидно е вдъхновена от Rolls-Royce Cullinan. Характер на Aznom придават малките прозорци в задните колони и изискващата свикване задница хечбек. От Aznom са заменили задния капак с нещо като поставка за багаж, вадеща се от задницата. Ръчно ще бъдат изработени десет автомобила. Засега няма информация относно цената.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин