Екстремно скъпо и рядко Ferrari катастрофира по време на тест


22
юли
2020

Един мъж се поинтересувал от покупката на Ferrari F40. По време на тестовото шофиране мъжът зрелищно „паркирал“ струващата милиони кола в храстите. Щетите са огромни

Легендарното Ferrari F40 е един от най-ексклузивните и желани суперспортисти на всички времена. Това е последният проект на Енцо Ферари и представлява пуристка състезателна машина с мощността си от 478 к.с. и теглото от 1,2 тона. F40 продължава да бъде такъв и днес, макар и V8-болидът да се числи към изчезващ вид. Първоначалните 1315 екземпляра са силни редуцирани през последните 30 години. Което се дължи и на факта, че малкица умеят да боравят подобаващо с италианския „спортист“. Последните пример за това е от Австралия – в Куинсленд мъж, който се явил като потенциален купувач на струващо 2 милиона F40, успял да направи зрелищна катастрофа по време на тестовото шофиране. Както изглежда от снимките, това е било последното шофиране на това рядко Ferrari – по мнението на всички се касае за тотална щета. В Австралия преди тази катастрофа е имало само 2 броя от иконата на 80-те години, които са били обявени за продажба – в Брисбейн и в Сидни. Сега остава един екземпляр – този в Сидни.

Ferrari-то откъснало няколко колчета и финиширало в храстите

Досега няма подробна информация относно катастрофата с това Ferrari. От снимките също не е много ясно, как се е стигнало до изхвърчането на автомобила от пътя. Изглежда все пак водачът се е движил с висока скорост, изтръгнал е няколко колчета и е финиширал в храстите, напречно на пътя. Гледката на напълно съсипаното F40 не е за фераристи. за щастие няма пострадали. Екстремната и много скъпа икона на автомобилостроенето от 80-те години обаче не става за нищо. Черен ден за водача, за търговеца и за почитателите на италианската марка.

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин