Ексклузивно: Розберг тества електрическия хиперавтомобил с 1900 к.с.


24
ное.
2020

Бившият световен шампион във Формула 1 Нико Розберг направи първия тест на Rimac C_Two.  AUTO BILD ще ви покаже видеото от теста.

Бившият световен шампион във Формула 1 Нико Розберг (35) ще бъде един от първите клиенти на новият електрически хиперавтомобил Rimac C_Two. Розберг вече е бил на полпозишън, що се отнася до мега-суперспортиста. На канала си в Youtube някогашната звезда на Mercedes показа първите изминати километри със суперспортиста. Коментарът на Розберг за електрическия звяр с 1900 к.с.: „Огромен респект за Мате Римац и неговия екип, които са направили тази невероятна машина!“

Това е вторият спортен модел на хърватите. Като цяло ще бъдат произведени между 100 и 150 екземпляра. Цената на един екземпляр е около 2 милиона лева.

Електрическият хиперавтомобил си струва – най-малкото по отношение на данните. Благодарение на четирите си електромотора Rimac C_Two разполага с 1915 к.с. Общият му максимален въртящ момент е 2 300 Нм. Така електрическата „ракета“ достига темпо 100 км/ч за под 2 секунди, а след 11,8 секунди вече ще се движите с 300 км/ч. Максималната скорост на хърватския хиперавтомобил е 412 км/ч. За необходимата енергия се грижи пакет от батерии с общ капацитет 120 кВтч. Пробегът в нормален режим на движение е 650 километра. На станция за бързо зареждане ще разполагате с 80 процента от батерията след 30 минути.

Определено приличат погледите: отварящите се напред и нагоре крилати врати, както и активните аеродинамични елементи по монокока от карбон. Предният капак е снабден с големи вентилационни отвори, които могат да бъдат затваряни чрез клапа. Огромното задно крило може да се регулира по височина и наклон. Може да бъде използван и като въздушна спирачка.

Естествено новата „бегачка“ на Мате Римац се движи изцяло дигитално. За автономното шофиране се грижат многобройни сензори, радарни системи, системи от лидари и радари, както и от камери. Серийното производство на Rimac C_Two  ще започне през 2021 г.

Видеото можете да видите тук: https://www.youtube.com/watch?v=GF5EMsf2RTU&feature=emb_logo

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин