ЕКО България остава спонсор на мотоциклетния ас Мартин Чой

1902
2021

ЕКО България и най-успешният български състезател по мотоциклетизъм на писта Мартин Чой продължават партньорството си и през 2021 година. Компанията е генерален спонсор за 11-а поредна година на единствения българин, участвал на знаменитото състезание „24 часа на Льо Ман“.

Мартин Чой има 26 титли от национални и международни надпревари. Той е многократен шампион на България и Източна Европа и шампион на Европа за 2011 година. Успешно представя България и в легендарното състезание „24 часа на Льо Ман“, където през 2020 година се представя отлично с 12-о място в клас Superstock. С успехa си Чой си извоюва директна покана да кара тази година с пълна програма в световния шампионат за издръжливост като част от екипа на ENERGIE ENDURANCE 91.

Чой ще стартира тазгодишния състезателен сезон през април с участие в два кръга от BMU Европейски шампионат на пистата в Серес. Веднага след това заминава за 6-ото си поредно участие на „24 часа на Льо Ман“.

От 2012 година насам, ЕКО България и Мартин Чой си партнират и в проекта „ЕКО мото училище“. По време на мото училището, състезателят провежда обучения по безопасност и толерантност на пътя за любители мотоциклетисти от цялата страна.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин