ЕКО България е генерален спонсор на мотошампиона Мартин Чой за 14-а поредна година

2302
2024

За четиринадесета поредна година ЕКО България е генерален спонсор на най-успешния български пистов състезател по мотоциклетизъм Мартин Чой. Компанията и звездният пилот продължават едно от най-забележителните и дългосрочни партньорства в родния и световния спорт. ЕКО България ще подкрепи Мартин Чой и неговия екип за предстоящите 18 старта от Републиканския, Европейския BMU European Championship и Световния шампионат по издръжливост (EWC).

Мартин Чой (ЕКО BMW MOTORRAD МС 77 Racing team) ще започне тазгодишния състезателен сезон на 13 април с два старта от BMU European Championship на писта Серес в Гърция. Веднага след това той заминава за своето осмо поредно участие в легендарното състезание „24 часа на Льо Ман“. В Световния шампионат по издръжливост тази година Чой ще се състезава в нов отбор – Maco Racing в клас Superbike.

С рекордните 31 шампионски титли Мартин Чой е най-успешният състезател по мотоциклетизъм на България и единственият български представител в Световния шампионат по издръжливост. През изминалата 2023 г. той спечели националната титла, като победи конкуренцията в клас Superbike 1000 и триумфира като победител в BMU European Championship.

„Шампионските титли са резултат от много индивидулана и екипна работа. Зад всеки успех стоят споделени цели и голяма подкрепа за тяхното постигане. Благодаря на ЕКО България, че вече 14 години ме зарежда с енергия за победа и ми дава възможност да сбъдвам мечтите си!“,коментира Мартин Чой.

Като дългогодишен посланик на ЕКО България Мартин Чой подкрепя социално отговорните инициативи на компанията, свързани с пътната безопасност и младите водачи. Тази година ще се проведе дванадесетото издание на „ЕКО мотоучилище“, в което Чой провежда професионални обучения за мотоциклетисти и любители от цялата страна. Звездният състезател е лице и на кампанията „Обади се, като стигнеш“, чиято цел е да повиши отговорността на всички участници в движението и да стимулира спазването на правилата.

„Щастливи сме, че успяхме да изградим едно от най-дългогодишните и стойностни партньорства в страната и Европа. Нашият бранд застава зад успехите на Мартин Чой като мотошампион, като посланик и пример в обществото за пътната безопасност. Развитието на спорта и подпомагането на социално-отговорни проекти са част от стратегията на ЕКО България и HELLENiQ ENERGY във всички страни, в които Групата оперира. Изключително признателни сме на Мартин, че подкрепя нашите обществено значими инициативи – още една причина да ценим това партньорство толкова много.“, сподели изпълнителния директор на ЕКО България – Андреас Триантопулос.

Мартин Чой вече е започнал своята подготовка за предстоящите стартове от новия сезон и си поставя още по-високи цели от досегашните. След по-малко от месец той ще направи новите тестове на мотоциклета си на пистата в Серес, където по традиция ще се проведе и тазгодишното „ЕКО мотоучилище“.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин