Екипът на V1 Challenge Bulgaria награди шампиона от сезон 2015 – Григор Григоров

На официалната церемония бяха представени и шестте спортни активности, които бързите Volkicars предоставят на бизнес компаниите и любителите на спорта

1204
2016

София, 12.04.2016 г. Екипът на автомобилния шампионат V1 Challenge Bulgaria награди своите пилоти от сезон 2015 на официална церемония. Купата за първо място във втория сезон на надпреварата грабна Григор Григоров. Втората позиция бе отредена на Гюлхюсеин Абдулаев, а бронзът взе Симеон Донов.

На церемонията присъстваха всички пилоти, взели участие в надпреварата, както и партньори на организаторите на шампионата. Официален гост на събитието беше Махир Джафаров, съветник в посолството на Република Азербайджан, който прие почетната купа за второ място в шампионата, отредена на азербайджанеца Гюлхюсеин Абдулаев, който не успя да стане част от събитието поради усилени тестове за Формула 3 във Валенсия.

Шампионът Григор Григоров, който за втора година участва във V1 Challenge Bulgaria, изрази благодарности към организаторите, всички партньори на шампионата, пиар екипът и медиите.

„Спортът в момента се намира в много трудно положение и без спонсори и екип като този на V1 Challenge Bulgaria и без сериозни конкуренти, каквито виждам в лицето на Симеон Донов и всички останали момчета, които се включиха в надпреварата – такъв проект няма как да стане реалност.“, коментира шампионът.

Освен церемониалното награждаване, на събитието бяха представени шампионатът за непрофесионални пилоти, който се проведе в три кръга – V2 Challenge Bulgaria – стъпало към по-голямата сцена – V1 Challenge, индивидуалните тренировъчни сесии – Volkicar Track Day, които дават възможност на всеки да се докоснe до невероятната емоция на колите Volkicar, както и лично да тества спортните автомобили.

Част от многоликите предизвикателства бе и проведеният Workshop, чиято цел бе да се предостави възможност на участниците да тренират и да усетят тръпката от истинското състезание. През лятото организаторите инициираха и специализирано обучение с бусове и тийм билдинг на световния лидер в логистичната индустрия DHL, а по-късно през зимата се осъществи и Volkicar обучение на лед, чиято цел бе пилотите да развият умения за шофиране върху специфична повърхност, да придобият опит при управляването на автомобил в опасни и неочаквани пътни ситуации.

На церемонията бяха поканени бизнес компаниите DHL, Total, Hyundai, BOSCH, АКСА и официални гости, взели участие в различните активности на V1 Challenge. Всички те се обединиха около общото мнение, че шампионатът е един огромен пъзел от възможности, който спомага за развитието на уменията, както на професионални, така и на непрофесионални пилоти, и в същото време доставя незабравима емоция и адреналин.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин