Екатерина Стратиева на крачка от трета титла в Европейския рали шампионат


2
окт.
2019


„Целта, заради, която стартирахме, смятам, че е постигната – успешен финал в едно от най-„гладиаторските“ ралита в кариерата ми!”

В края на септември /27-29/ се проведе 48-то рали Кипър, 7-и кръг от Европейския рали шампионат. Състезанието бе с обща дължина 683,14 км, от които 199,76 км бяха разделени в 12 скоростни етапа. 87% от тях бяха на макадам, а останалите 13% – на асфалт. Център на ралито бе столицата Никозия, а официалното откриване и финална церемония бяха в курорта Ларнака.  Стартираха общо 51 екипажа от  21 държави. Женските екипажи бяха 2 – 1 местен и 1 от България.

Официалният старт на ралито бе на церемония край плажа в центъра на курорта Ларнака. Състезанието стартира в събота сутринта с един от най-тежките етапи – Politiko с дължина 14,60 км , а вечерта в Никозия бе суперспециалният етап из улиците на града. В неделния ден трасетата бяха изцяло в планините с изключително тежки етапи. Финалът бе доста атрактивен – отново в Ларнака.

В надпреварата Екатерина Стратиева участва отново с навигатор Георги Аврамов, с който са екипаж в последните години. Автомобилът, с който участваха, Peugeot 208 R2, бе нает и сервизиран от един от най-големите отбори в Европейския рали шампионат – Saintéloc Junior Team, който беше подготвил машината перфектно.Екипажът ни завърши на 4-то място в клас RC4 и 21-о място в генералното класиране.

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >