Едно страхотно слънчево Porsche

Тунинговат се не само нови модели на Porsche, но и стари. При това не само от време на време. Сред най-известните тунинг-специалисти е DP Motorsport от Оверат, близо до Кьолн. Там сега са направили известни корекции по едно 911 от Серия 964, произведено през 1990 г.


5
сеп.
2017

Целта: от едно обикновено 911 Carrera 2 да бъде направен екстремно лек, но пригоден за движение по нормални пътища Clubsport-автомобил с широчината на Turbo. Така автомобилът е създаден от гола каросерия – отново монтирани са само най-необходимите компоненти. Карбонови елементи са заместили повече части от каросерията, като сред тях са предният спойлер, предният капак и задният капак. Стъклата са от плексиглас. Автомобилът е лакиран в цвета на Porsche номер 114: или сигнално жълт.

Освен окачването на Clubsport оборудването включва джанти OZ Ultraleggera с размер 18 цола и гуми Michelin Cup II във формат 225/40, респективно 295/30. Няколко данни за задвижването: 3,8 литра работен обем и 329 к.с. Традиционната 5-степенна трансмисия на Porsche G50 е допълнена с блокаж на диференциала.

Отвътре има карбонови седалки Recaro, четириточкови предпазни колани OMP, клетка срещу преобръщане и 350-милиметров спортен волан на Momo. Арматурното табло също е направено от карбон, а останалите материали в кокпита са от кожа и алкантара. Към екстрите спадат електрически подгряващо се предно стъкло, акумулатор от моторния спорт с алуминиев корпус и велурени мокети. Без гориво Porsche 964 тежи само 1035 килограма. Всички използвани части могат да се поръчат при DP Motorsport.

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин