AUTO BILD България / Едномарков шампионат с електрически SUV-ове в рамките на Формула Е

Едномарков шампионат с електрически SUV-ове в рамките на Формула Е


28
сеп.
2018

Името на първия шампионат за електромобили в света на моторспорта ще бъде i-Pace e-Trophy. При него в рамките на кръговете от Формула Е ще се състезават SUV-овете на Jaguar. Началото на новите серии, подгряващи публиката, ще бъде дадено на 15 декември в Саудитска Арабия.

Преди няколко дни отборите и пилотите имаха възможност да се запознаят с „бегачките“ на ток по време на тестове на Силвърстоун. Според спортния директор на Jaguar Джеймс Баркли сериите ще бъдат своеобразен шоурум на Jaguar по целия свят. Машините в i-Pace e-Trophy ще генерират 321 кВт (441 к.с.) и максимален въртящ момент 350 Нм. Литиево-йонните батерии са с капацитет 90 кВтч – и при тях няма да се налага енериен мениджмънт като при болидите от Формула Е, т.е. пилотите ще могат да дават пълна газ в рамките на цялото 25-минутно състезание. За 4,5 сек близо 2-тонният Jag ускорява от 0 до 100 км/ч и постига максимална скорост 194 км/ч.

Още по темата

Card image cap
Гьошев отново по рали отсечките?

25
мар.
2017

Петър Гьошев и Димитър Спасов могат да се появят по трасетата в края на сезона, стана ясно от интервю с треньора в Hyundai Racing Trophy

Card image cap
Рали „България“ се връща на морето

21
дек.
2015

„Топралито ни няма да се провежда в Боровец догодина“, потвърди Радослав Козлеков

Card image cap
Ново предизвикателство за българския суперавтомобил

13
май
2016

„София Кар Моторспорт” и Sin R1 GT4 се включват във втория кръг от Европейските GT4 серии на пистата По във Франция.

Card image cap

В последния брой:

Архив >

usedTag: