Един любим употребяван SUV: Mokka на старо за 22 000 лв.

0408
2023

Opel Mokka е практичен, малък SUV. Тази Mokka 1.4 ecoFlex от 2016 г. е обявена за продажба!

Opel Mokka от първото поколение е сред предпочитаните компактни SUV-ове. В Мепен, Германия, частно лице продава една Mokka 1.4 ecoFlex с първа регистрация от 2016 г.

Бензиновият модел е с пробег 119 000 километра, а обявената цена е под 22 000 лв. 1,4-литровият турбоагрегат е с мощност от 103 кВт./140 к.с., а разходът на гориво е около 8 л/100 км в града и 5,1 л/100 извън града.

Автомобилът има сензори за паркиране отпред и отзад, камера за заден ход, отопление на волана, отопление на седалките и мултифункционален волан. През времето актуалният собственик е сменил някои неща: през 2022 автомобилът е получил нови всесезонни гуми, сменена е и водната помпа. През април 2023 г. са сменени предните и задните спирачки.

Следващият технически преглед на Opel Mokka е през май 2025 г.
Преди няколко седмици е сменен кондензатора на климатика, а цялата система е напълнена. Следващия технически преглед е през май 2025 г.

„Има някои забележки и драскотини – както отвън, така и отвътре, но все пак автомобилът не е нов“, пише собственикът. Автомобилът обаче не е катастрофирал и в него не е пушено.

В теста на AUTO BILD Opel Mokka се доказа като безпроблемен автомобил. „Техниката е издръжлива, независимо, дали се касае за управлението, предното окачване, спирачната уредба, двигателите, трансмисията, двойното задвижване или електрическата система и електрониката – като цяло има малко слаби места, които могат да доведат до преждевременни ремонти. Единственото неприятно слабо място е течът на масло“, пишеше в извода на теста.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин