Един благороден Hyundai!


26
мар.
2020

С Elantra Hyundai пуска в Щатите втория си модел с нов, по-смел дизайн, който изглежда екстремно благородно. AUTO BILD ще ви даде информация.

Автомобилът изглежда наистина благородно! Elantra в момента е най-красивият седан в гамата на Hyundai. За съжаление не и за нас, европейците, тъй като колата с линия на покрива а ла Сoupé се предлага само в САЩ. Там моделът е позициониран между компактния и средния клас, като се конкурира с VW Jetta, Toyota Corolla и Mazda3.  По отношение на дизайна Elantra изглежда така, сякаш е един клас по-нагоре. При техниката автомобилът също предлага не малко – и двата аспекта са показателни за бъдещето на Hyundai.

Експресивен дизайн

Нека започнем с външния вид. Той се характеризира с остри ръбове и стилни линии, като от Hyundai наричат това „параметрична динамика“. Силно впечатление прави внушителната радиаторна решетка, която на широчина достига до фаровете. По-мек вариант на тази решетка имаме при първия модел с новия дизайн – Hyundai Sonata, който също се продава само в Щатите.  Още при него впечатление направиха експресивните, преминаващи в калниците светлини. Elantra също е оборудвана с дневни светлини, които освен отпред са доста издадени и настрани.

Затова пък разчупената задница с преминаващата по цялата широчина светлинна ивица изглежда сравнително семпла. Тук Hyundai следва актуалната тенденция и разполага написа Elantra с големи главни букви над регистрационния номер.

Elantra с изцяло дигитален кокпит

На снимките кокпитът на Elantra изглежда също толкова благороден, както и външния дизайн, което се дължи на двата (доплащащи се) и приютени под общо стъкло 10,25-инчови дисплея. те са част от инфотейнмънт системата и от дигиталния кокпит. Виртуалните кръгли уреди приличат малко на тези във VW Golf. Вляво на волана се намира още един елемент под стъкло, който според Hyundai е просто декоративен. Всички елементи за управлението на кокпита са насочени към водача. Воланът също привлича погледите: четирите му лъча са така разположени, че те образуват в кръглия волан втори, правоъгълен елемент. Останалата част от кокпита изглежда доста сдържано, вентилационните отвори преминават в хоризонтални хромирани лайстни и се вписват по хармоничен начин в цялата картина. Android Auto и Apple CarPlay могат да бъдат използвани в автомобила, а редица функции се управляват чрез гласови команди.

За първи път като хибрид

По отношение на моторизациите Hyundai предлага Elantra с конвенционален 2-литров 4-цилиндров мотор със 147 к.с. и във версия хибрид. Във втория случай под капака работят 1,6-литров бензинов двигател и електромотор. Системната мощност е 139 к.с. и 265 Нм.

Вижте как се движат цените на употребяваните модели Hyundai Elantra в нашата търсачка:

https://autobild.bg/autoscout/search.php?ma=33&mo=16493&price_min=-1&price_max=-1&year_min=-1&year_max=-1&co=ALL&mileage_max=-1&fuel=-1&po=-1

Още по темата